Költséghatékonysági szempontból módosul a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet és a Humán Szolgáltató Központ intézményrendszere.

dióssi_SZTK-1024x683

A Képviselő-testület által jóváhagyott rendelet szerint az egészségügyi, szociális, gyermekjóléti és köznevelési intézményhálózatok két integrált intézményben történő működtetése valósul meg a jövőben: az egyikben a gyermekek ellátásával és közművelődéssel kapcsolatos, míg a másik intézményben az egészségügyi és szociális feladatok ellátása összpontosul.

Az átalakítás első lépéseként a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet nonprofit közhasznú korlátolt felelősségű társasági formára vált. Az így létrejövő, önkormányzati tulajdonban álló nonprofit kft. rugalmasabb kereteket ad az egészségügyi szolgáltatások színvonalának emelésére, a várakozási idők csökkentésére és a gazdaságos fenntartás biztosítására. Többek között a nonprofit kft., mint gazdálkodási forma lehetővé teszi a nyugdíjas munkatársak foglalkoztatását. Ez hatalmas előnyt jelent, mind a betegellátás, mind pedig a szociális ellátás szempontjából. Az átalakítás keretein belül, rövidesen a Szakorvosi Rendelőintézet hatáskörébe kerül a pszichiátriai gondozó, az idősek, illetve a fogyatékossággal élő személyek nappali ellátása is, mely szolgáltatásokat jelenleg a Humán Szolgáltató Központ munkatársai koordinálják.

Az átszervezés és korszerűsítés következő lépése az SZTK belső tereinek felújítása, amely teljes épületgépészeti átalakítást is magába foglal, ráadásul a vizesblokkok is új külsőt kapnak. A felújítások végeztével a szakrendelőben kap majd helyet a tüdőgondozó is, és remélhetőleg új rendelések indítására is lehetőség lesz. A Szakorvosi Rendelőintézet átalakulását követően a Humán Szolgáltató Központ intézményi rendszerének fejlesztésére kerül sor.

Előző cikkEgészségsarok – A torokgyusziról
Következő cikkFejlesztések 2016-ban