5 fős baráti összefogásból mára a mélyépítés egyik legnagyobb szereplőjévé nőtte ki magát a Penta Kft. Ma új, gödi műhelyüket adták át, amely jelentős állami támogatással valósulhatott meg. Az átadón részt vett Menczer Tamás államtitkár is.

A mai műhelymegnyitó ünnepi beszédet mondott Nagy Gábor ügyvezető, aki elmondta, hogy annak idején baráti összefogásból alakult ez a társaság, és hiába telt el sok év, a cél továbbra is töretlen: a települések infrastruktúrájának fejlesztése. Tevékenységi körük alapvetően és csaknem teljes körűen a mélyépítési kivitelezés: közművek, utak, díszburkolatok, hulladéklerakók építése, rekonstrukciója, szennyvíztelepek kivitelezése, valamint a vezetékes távközlési és kábeltelevíziós hálózatok építési és fenntartási munkái.

Az ügyvezető hozzátette, hogy a cég 600 millió forintos beruházását a kormány közel 200 millió forint vissza nem térítendő forrással támogatta, amelyből megépült a vállalat új, korszerű műhelycsarnoka, továbbá munkagépeket és gépsorokat szereztek be. A gödi műhelyben a hegesztéstől a lakatos munkáig minden megtalálható.

Menczer Tamás, Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára beszédében kiemelte, hogy a Kormány célja nem más, mint egy munkaalapú társadalom megvalósítása. Ehhez mérten sikerült különböző beruházásokat létrehozni, és ilyen a HIPA VNT2020-1 pályázatával megvalósuló mostani új műhely is.

Az ünnepélyes szalagátvágás után bemutatták az új műhelyt, ahol lehetőség volt közelről is megtekinteni a gépeket.

Előző cikkMúzeumok éjszakája Dunakeszin is
Következő cikkVarázslatosra sikerült a Mesék Éjszakája Dunakeszin