Felavatták a dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola új épületszárnyát. Az állami és önkormányzati összefogással létrejött beruházás lehetővé teszi, hogy a gyorsan fejlődő város minőségi iskolai környezetet biztosítson a növekvő számú diákságnak.

gyerekek_szalag

Kovács Gáborné, az iskola igazgatója elmondta, az iskolások számának rohamos növekedése indokolttá tette az intézmény bővítését. A beruházás az önkormányzat és a tankerület lobbitevékenységének köszönhetően rekord gyorsasággal, fél év alatt valósult meg. Ennyi idő alatt épült meg az új épületszárny, 6 világos tanteremmel, utcára nyíló főbejárattal.

igazgatónő

Dióssi Csaba polgármester kiemelte, a beruházás rámutat az állam és az önkormányzat összefogásában rejlő lehetőségekre. Dióssi Csaba hangsúlyozta: Eich László tankerületi igazgató úrral együttműködve a város 2013 óta szorgalmazta, hogy az állam támogassa a gyorsan fejlődő Dunakeszi oktatási intézményeinek infrastrukturális fejlesztését. Így kapott új épületszárnyat a Fazekas Iskola, de ennek köszönhetően újult meg a Bárdos Iskola 7 tanterme is.

dióssi

Dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő hozzátette, a beruházás elkészültének gyorsasága különösen hatékony állami és önkormányzati együttműködést kívánt meg. Fontos, hogy az önkormányzat jó gazdálkodással meg tudta teremteni a fejlesztésekhez szükséges anyagi feltételek rá eső részét. A képviselő elmondta, hogy jövőben tanuszoda, sőt egy 24 tantermes, sportcsarnokkal ellátott új iskola is épül Dunakeszin, melyben már a 2017-es tanévet ott kezdhetik a diákok.

tuzson

Czunyiné Dr. Bertalan Judit országos kontextusba helyezte a dunakeszi iskolabővítést. Elmondta, az állami költségvetésből immár második esztendeje évi 9 milliárd forint áll rendelkezésre iskolák korszerűsítésére, tanuszodák, tornatermek építésére, felújítására. A kormány így tudja biztosítani a köznevelési törvényben előírtak infrastrukturális kereteit. Hozzátette, a tervbe vett új, 24 tantermes dunakeszi iskola esetében is a már megszokott sikeres állami-önkormányzati együttműködés várható.

czunyiné

IMG_0574

czunyi_gyerek

IMG_0486

IMG_0660

Előző cikkA Dunakeszi Művészeti Iskolában megszólal a csendes többség
Következő cikk“Dunakeszi odateszi!” – Ki dobta be a szlogent a köztudatba? Interjú