A VOKE Művelődési Központban ünnepelt a Nyugdíjas Kiránduló Klub. Ma tartottak meg az Idősek Világnapját, aminek a kapcsán az önkormányzat meglepetéssel készült a nyugdíjasok részére.

Zupka Sándor, a Klub elnöke köszöntötte elsőként a részvevőket. Kiemelte, hogy az idősek a társadalom fontos tagjai, mert átadják tapasztalataikat a fiatalabb generációnak, hiszen ők tudják, hogy mi a jó, mi a helyes.

Ne dühöng, hogy megöregedtél, valakinek még ez se sikerül – mondta humorosan Zupka Sándor, aki két nemesfémhez, aranyhoz és ezüsthöz hasonlította a részvevőket. Az arany a szerető szívet, ezüst pedig a többség hajszínét jelképezi. Az időskor az élet velejárója, hiszen a tavaszt, nyárt és őszt, tél követi.

Továbbra is ragyogja be életüket az ezüst és az arany fénye! – így fejezte be az elnök köszöntőjét.

Dióssi Csaba polgármester az idősek tiszteletének fontosságra hívta fel a figyelmet, október elsejének, a Nyugdíjasok Világnapjának ünneplése kapcsán.

Nyugdíjasok azok az emberek, akik már egy életet végig dolgoztak. (…) Minél többet élt egy ember, annál többet kellett küzdenie. (…) A mi feladatunk, hogy a gyerekeineket megtanítsuk az idősek tiszteletére.

A Nyugdíjas Klub hely a polgármester szerinte olyan közösség, ahol az idős, tapasztalt és dinamikus emberek jól érezik magukat, együtt szórakoznak, ezért ezt bölcs időtöltésnek nevezte.

Fogadják az itteni lakosok jó kívánságát és fogadják szeretettel a műsort az önkormányzat részéről! – ezzel zárta köszöntőjét.

A meghívott fellépők, akik a műsort, Önök kérték módjára szolgáltatták és szórakoztatták zenés-táncos produkcióikkal a nyugdíjasokat, a Pesti Zenés Színpad, élén Udvarhelyi Dorottyával és Ondrik Jánossal.

 

 

 

 

 

 

Előző cikkForgalomterelés egy fontos vasúti felüljárón
Következő cikkSzombaton csak óvatosan az Auchan-postával