A Pest megyei rendőrök péntek este elfogtak egy kamionost, aki Újpestről indulva autókat tört össze, majd az M3-as felé próbált eliszkolni. A sztrádán aztán a belső sávban megállították, a kamion sofőrje ittas volt. Az autósok segítettek a rendőröknek.

Valóságos ámokfutást rendezett az a kamionos, aki Újpestről indulva az M3-as kivezető szakaszáig jutott, közben pedig számtalan autót összetört. Autósok értesítették a rendőröket, de előtte még megállásra kényszerítették. Az autósok elmondták a kiérkező rendőröknek, hogy kilométerek óta követték a kamiont, megelőzni nem merték, mert össze-vissza haladt a sávok között.

A 40 éves kamionsofőr alkoholszintje a szondáztatásnál meghaladta az 1,6 ezreléket, azaz súlyosan ittas volt.

A Pest megyei rendőrök egyeztettek, és legalább két autó összetörésével és egy vasúti fényjelző kidöntésével is összefüggésbe hozták. Eddig úgy tűnik, hogy az illető a Szerencs utcánál kamionjával nekiütközött a vasúti átjáró fényjelzőjének, majd továbbhajtott, és nekiment két parkoló autónak is; az egyik autó az ütközés erejétől egy villanyoszlopnak is nekicsapódott. 

A balesetekben senki nem sérült meg, a rendőrség ittas vezetés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást.