A Szép Ernő és Tábor utca sarkánál éppen nagy munkában vannak, Nyíri Márton alpolgármestert kérdeztük arról, miért és mit csinálnak a kereszteződésnél?

“Egy lakosság által többször jelzett, de személyesen is megtapasztalt problémáról van szó” – kezdett bele az alpolgármester. Elmondása szerint elsőre jelentéktelen dolognak tűnik, viszont napi szinten okozott bosszúságot sok közlekedőnek. Nemcsak a helyi lakosoknak, de a Fazekas Mihály iskolát látogatóknak is.

A helyszínen azt láttuk, hogy új szegélyköveteket raknak éppen le. Mi volt a gond a korábbival?

A Tábor utca és a Szép Ernő utca torkolata eleve szűk kialakítású volt. Az elmúlt években a járda sarkánál terelőoszlopok kerültek kihelyezésre, hogy az iskolába igyekvő gyerekek nagyobb biztonsággal közlekedhessenek, mert korábban előfordult, hogy az autók felhajtottak a járdára kanyarodásnál. A műszaki kollégákkal megnéztük a helyszínt, és találtunk bő negyven centiméternyi szélességű helyet a járdával szemben lévő szakaszon, így ki lehetett szélesíteni az utca torkolatát, hogy könnyebb legyen a ki- és bekanyarodás. Ennek a munkálatai zajlanak most” – részletezte Nyíri Márton.

Előző cikkTudják hol van Suhajda Szilárd, hajnalban indul a mentőexpedíció
Következő cikkLátványos versenyt ígérnek a III. Dunakeszi Virotlázórepülő Bajnokságon