Nem gyengült dunakeszi ingatlanpiaca a koronavírus alatt. Dunakeszi idei évi ingatlanpiaci árai érdekesen alakultak. A családi házak drágultak, a téglalakások viszont olcsóbbá váltak. Összességben elmondható, hogy a koronavírus nem tudott látványos árzuhanást hozni.

Az Ingatlannet.hu vizsgálata alapján sok Pest megyei településen a januárban mutatott négyzetméter árak mondhatni megegyeztek a júniusival. Ez alatt a hat hónap alatt egyes helyeken alig, máshol pedig egyáltalán nem változtak meg az eladó ingatlanok átlagárai.

A vizsgált Pest megyei települések családi házai közül Dunakeszin változott meg legnagyobb mértékben az átlagár január és június között, méghozzá 480 ezer Ft/m²-ről 560 ezer Ft/m²-re. Négyzetméterenként átlagosan 10 százalékkal lettek drágábbak a gödöllői, érdi és budaörsi családi házak is. Ennek eredményeképpen Gödöllőn 400 ezer forint, Érden 460 ezer forint, Budaörsön pedig 640 ezer forint volt a házak átlag négyzetméter ára júniusban.

Ami téglalakásárakat illeti, itt volt mérséklődés városunkban. 10% alatt változott Dunakeszi téglalakásainak átlagára, 620 ezer Ft/m²-re csökkent. A vizsgált települések téglaépítésű lakásai közül visszaesett az átlagos négyzetméterár Gödöllőn is. Itt 500 ezer forintról 450 ezer forintra történő csökkenés ment végbe az elmúlt fél évben, másutt stagnálás vagy szerény emelkedés volt megfigyelhető.

 

A vízparton elhelyezkedő ingatlanok már önmagukban is csábítják a vásárlókat gyönyörű kilátásaikkal. A közeljövő fejlesztéseinek köszönhetően az így is drága lakások ára tovább növekedhet.  Az egyik legdrágább övezet a budapesti V. kerület, ahol akár 20-25 százalékos áremelkedés is elképzelhető. Ebben a kerületben egy négyzetméter átlagosan csaknem egymillió forintba kerül, melynek tükrében akár több tíz millió forintot is érhet egy dunai panoráma.

Előző cikkA járvány sem ártott az MNB alapítványának
Következő cikk100000 forintos vérdíj Dunakeszin