Piros Óvodában mutatták meg a gyerekeknek a Dunakeszin járó, immáron felmatricázott egyik kukásautót. Kondri Tibor, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft-től tartotta a szemléletes bemutatót.

A gyerekek folyamatosan kommentálták a felmatricázott új kukásautó működését bemutató 10 perces előadást a Piros Óvodánál. Főleg azt, hogy kinek kell reggelente kihúzni a kukát, röpködtek az apák, de van, aki anyát kiáltott.

Abban nem vagyunk biztosak, hogy az ovisok pontosan tudják, mennyi naponta 50 tonna szemét, bevalljuk mi sem egészen, de tény, egy ilyen kukásautó 12 tonnát visz el, és összesen 3 van naponta szolgálatban Dunakeszin. Ennyit, azaz kb. 50 tonnát gyűjtenek össze minden nap a városból.

A fiatalok mindenesetre nagyon élvezték azt, hogyan nyeli el a hatalmas gépezet a szemetet. A legnagyobb izgalom azonban akkor volt, amikor azt láthatták, hogy miképpen jön ki a szemét a hatalmas “dobozból”. Közben persze azt is megtudták, hogy ezt a szemetet Rákospalotán égetik el, és a közelben lévő lakótelep házait fűtik az így nyert energiával.

Kondri Tibor Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft.

A bemutató végén, szemben a rendőrökkel vagy tűzoltókkal, viszonylag kevesen mondták azt, hogy kukások szeretnének lenni, amikor felnőnek, sebaj, legalább már tudják, hogy miért fontos szakma ez is.

Előző cikkSzétrohadt, kiszáradt fához riasztották a tűzoltókat
Következő cikkJátszótérelemet adott át Tuzson Bence