A kormány döntésének megfelelően 22 településen állami és önkormányzati együttműködésben tanuszodák épülnek. Dunakeszi is csatlakozik a programhoz, tanuszoda épül a Fazekas Mihály Általános Iskola melletti területen. A városban régóta nagy igény volt egy saját uszoda létesítésére, és a terv Dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő és Dióssi Csaba polgármester sikeres lobbitevékenysége következtében most megvalósul.

lessons

Az uszodának két lehetséges helyszínt jelölt ki az önkormányzat. Az egyik a Repülőtéri út mellett újonnan épülő 22 tantermes iskola volt, a másik a Fazekas Mihály Általános Iskola melletti üresen álló terület. Azért esett ez utóbbira a választás, mert ez a város minden pontjáról könnyen megközelíthető, akár kerékpárral is – mondta Erdész Zoltán alpolgármester.

A szabályozási tervet már az uszodához igazította az Önkormányzat, és az első ütemben megépülhet a tanuszoda a városban. A szervezést az önkormányzat fogja lebonyolítani, míg a működtetés az állam feladata lesz. arról, hogy Dunakeszi városa milyen feltételekekkel fogja tudni használni a létesítményt, szerződésben állapodnak meg az érdekelt felek.

Az önkormányzat már megismerte a terveket, és gazdaságos, szép elképzelésnek tartja. Az oldalfalak nyáron lebonthatóak, így biztosított a páramentesítés az intézményben – mondta az alpolgármester. Az uszodában egy kisebb tanmedence és egy 25 méteres, 2 méter mély medence is kialakításra kerül majd. A Dr. Kemény Dénes szakmai tanácsai alapján épülő medence alkamas lesz a vízilabda-utánpótlás nevelésére is.

A város vezetése tisztában van azzal, hogy az új uszoda változást hozhat a Sződi és a Radnóti utcában élőknek. Erdész Zoltán elmondta, az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy ne érje kellemetlenség a lakókat. Tervbe vették egy gondozott park kialakítását, új forgalomszervezési elveket dolgoznak ki.

Forrás: Dunakeszi Polgár

Kép Forrása: wheatonswimming.com

Előző cikkMinden nap lehet énekóra az iskolában
Következő cikkAngolok Alagon – John Reeves és családja