A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a karácsony előtti időszakban lakossági élelmiszergyűjtést szervez, hogy minél kevesebben nélkülözzenek az ünnepek alatt. 

adomany

November 27. és 29. között, a Fóti úton található Tesco áruházban az Élelmiszerbank önkéntesei az oda érkező vásárlók figyelmét szórólap átadásával hívják fel a karácsony előtti élelmiszergyűjtési akcióra.

Dunakeszi város Önkormányzata minden kedves érdeklődőt megkér, hogy az említett napokon (27-én, pénteken 15:00 – 20:00, 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap pedig 8:00-19:00 között), vásárláskor egy-egy termékkel gondoljanak a rászorulókra is. Főleg tartós élelmiszereket várnak, ám szívesen fogadnak tisztálkodó- és tisztítószereket is.

November 27. és 29. között végig a helyszínen lesznek a Humán Szolgáltató Központ munkatársai is, akikhez bekapcsolódnak kollégák a Polgármesteri Hivatalból, illetve más önkéntesek is.

A Humán Szolgáltató Központ munkatársai is jelentkeztek önkéntesnek, de nem intézményként, hanem magánszemélyként

tudtuk meg Szabóné Ónodi Valériától, a Humán Szolgálató Központ intézményvezetőjétől.

Szabóné Ónodi Valéria is arra kéri a lakosokat, hogy kivételesen akkor is vásároljanak a Fóti úti Tescoban, ha egyébként nem ott szoktak. Ha mást nem is, akkor legalább azokat a dolgokat vásárolják meg a Tescoban, amiket a gyűjtésre szánnak. Fontos, hogy minél több tartós élelmiszer összegyűljön!

Dunakeszi-Fót-4.

Ilyenkor az üzlet hangosbemondójában többször elhangzik, hogy gyűjtés zajlik az áruházban.

Akik szívesen csatlakoznának a kezdeményezéshez, a pénztártól való távozás után adhatják le adományukat a kihelyezett gyűjtőpontokon. Az összegyűjtött adományokat a Dunakeszin élő, szociálisan hátrányos helyzetű családok kapják.

Az eddigi lakossági gyűjtések során áruházanként fél és egy tonna közötti adomány gyűlt általában össze. Idén csatlakozzon Ön is az akcióhoz, mert ami nekünk csak egy hétköznapi bevásárlólista, az valakinek a karácsonyi kívánsága.

 

 

Foto: trademagazin.hu,

Előző cikkFolyamatos fejlesztések a Magyin
Következő cikkÚj építményadó-koncepcióról dönt jövő héten a képviselő-testület