A Kistérségi 7 próba keretei között rendezett rodeóbika versenyen az ügyességé volt a főszerep. Veresegyház, Mogyoród, Göd és Dunakeszi csapatai is jól állták a sarat.

IMG_1020

1. helyezett: Veresegyháza

2. helyezett: Mogyoród

3. helyezett: Göd

4. helyezett: Dunakeszi

IMG_1026

A helyszínen beszélgettünk Bige Botonddal, aki 10 éve foglalkozik bikarodeóval, a sportág Európa-bajnoka, vadlovon pedig háromszoros második helyezett. Botond szerint a rodeó trükkje a kitartás. Az a legfontosabb, hogy bármilyen nehéz helyzetbe is kerül a versenyző a bika hátán, az utolsó lehelletig küzdjön. A rodeózás technikájának a trükkje az, hogy laza testtel le kell követni a bika mozgását – tette hozzá Botond.

IMG_1024

Botond régóta lovagolt western stílusban, kaszkadőrködött is. Egy kaszkadőrtársa hatására kezdett el bikaródeóval foglalkozni. Első kísérlete alkalmával Botond súlyos balesetet szenvedett, ám ez nem vette el a kedvét a rodeótól: ” Amikor leszakadt alkarizommal, széttaposott vádlival feküdtem az aréna közepén, akkor határoztam el, nekem ez a sport kell.” A balesetet követően Botond  a rodeó hazájában, az USA-ban is gyakorolta a sportágat, egyetlen magyarként versenyeken is részt vett. Hazatérte után kezdett komolyabban megmérettetéseken is részt venni, ekkor szerezte Európa-bajnoki címét.

 

Előző cikkTaekwando a Dunakeszifeszten
Következő cikkSörivó verseny a Dunakeszi Feszten