A Dunakeszi Nyílt Vízi Edzőközpont adott otthon annak a szakmai fórumnak, ahol a Dunakeszi Sportmodellben rejlő szakmai lehetőségeket ismertették a szakemberek. Az előadáson elhangzott, hogy a 9+1 sportággal működő modell jó példa lehetne a többi település számára, többen igyekeznek is átvenni ezt a működési formát.

Dr. Géczi Gábor, a Testnevelési Egyetem Sportmenedzsment Tanszékének vezetője elmondta, hogy a Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) kérésére készítettek el egy tanulmányt, ami azt mutatja be, hogy az egyesület szakosztályai, sportágai mikor, milyen korosztályban illeszthetőek be az iskolai testnevelés kerteibe. Számos sportág már jó gyakorlattal van jelen az oktatási intézményekben, ezek eredményeit és a további lehetőségeket vizsgálja a tanulmány.

Dr. Géczi Gábor, a Testnevelési Egyetem Sportmenedzsment Tanszékének vezetője

“Nagyon jó látni az egyetemi burokból kilépve, hogy Dunakeszin a gyakorlatban milyen jó úton járnak, milyen nagyszerű munkát végeznek a sport területén. Az önkormányzat, a VSD és a tankerület együttműködésének az igazi nyertesei a dunakeszi gyerekek és szüleik. Azok a települések, akik most fognak nekiállni a szervezett város sportélet kialakításában, Dunakeszi mindenképpen követendő példa” – nyilatkozta a tanszékvezető.

Seltenreich József önkormányzati képviselő, sportigazgató

9+1 sportág szerepel a programban

Seltenreich József önkormányzati képviselő, sportigazgató a rendezvényen elmondta, hogy nagy megtiszteltetés neki és az egész városnak, hogy újból és újból felkérik őt és az itt dolgozó edzőket, szakembereket, hogy ismertessék a Dunakeszi Sportmodell egyedülállóságát.

Mi a dunakeszi titok? Van egy erős városvezetési akarat arra, hogy a mindennapi sportoláshoz színvonalas körülményeket és infrastruktúrát biztosítson. Van egy jól szervezett sportegyesületünk és van egy erős közösség, amely partner a kezdeményezésekben.

– nyilatkozta a képviselő.

A sportmodellről Nagy Bandor, a VSD korfball-szakosztályának vezetője tart rendszeresen előadást, így ezúttal is ő ismertette az ötletet és a rendszer működésének alapjait.

Nagy Bandor, a VSD korfball-szakosztályának vezetője

Jelenleg 9+1 sportággal van jelen a sportmodell a dunakeszi iskolákban, óvodákban. Így többek között a gyerekek megismerkedhetnek az úszással, a dzsúdóval, a korfballal, a korcsolyával vagy éppen a pomponnal is.

Előző cikkEgymilliárd forintból újulhatnak meg a Tourinform irodák
Következő cikkElképesztő ízvilág és minőség a Fusion by Katona András étteremben