40 éve város Dunakeszi, és ebből az apropóból versenyeznek a településen lakó cukrászdák, hogy elnyerjék a Város Tortája címet. A Dunakeszi Post pedig ebből az alkalomból indított egy sorozatot, melyben bemutatja a versenyzőket. Ezúttal a Mentes cukrászdát.

 üzlet

El tudja képzelni, hogy egy édesség nem csupán olyan csoda lehet, ami plusz kilókkal jár már akkor is, ha csak rápillantunk, nemhogy akkor, ha jóízűt falatozunk belőle? Ráadásul egy olyan desszertet képzeljen el, ami után a különféle ételintoleranciával küzdő embereknek sem kell kínok kínját kiállni, csak mert vétettek a szigorú diétájuk ellen. Következő cukrászda, amit bemutatunk, telis-tele van ilyen csodákkal. Marton Erika, a Mentes Cuki cukrászda tulajdonosa válaszol ezúttal a Dunakeszi Post kérdéseire.

Tortamix

Mióta létezik a cukrászda?

2014 év végén nyílt a Mentes Cuki a Fő út 80. szám alatt. Mi 2016 márciusától üzemeltetjük.

Honnan jön az ötlet, hogy cukrászdát nyissanak? Hogyan kezdődött, mi a története? Hogyan született meg a gondolat?

Azért gondolkodtunk egy cukrászda nyitásában, mert egy üzemben már volt résztulajdonunk, és úgy gondoltuk, hogy minél szélesebb körben szeretnénk megismertetni a termékeinket az emberekkel. Mivel cukormentes cukrászdáról van szó, így előnyösebbnek láttuk, hogy egy már üzemelő cukrászdába vigyük be a termékeinket.

Miért pont Dunakeszin nyitották az üzletet? Mi volt Dunakeszi fő vonzereje?

Azért Dunakeszi, mert közel van a fővároshoz, és az M0 miatt könnyen megközelíthető, mégis nyugodt, kertvárosias hangulatú kisváros.

14680784_1317225724963119_3765590687895396302_n

Az első időszakra miként emlékeznek vissza?

Mint minden kezdet, nehéz volt az első időszak, annak ellenére, hogy gyakorlott eladóink voltak a cukrászdában. Mivel új süteménypaletta volt bevezetve, ezért mindent az elejétől kezdve meg kellett tanulniuk, hogy megfelelően tudják tájékoztatni a vásárlókat kérdés esetén.

Hol tart a vállalkozásuk most?

Kezdő vállalkozásként, még rengeteg fejlődési lehetősége van reményeink szerint a cukrászdánknak. Sajnos sokaknak ellenérzésük van a süteményeinkkel kapcsolatosan, mivel nem teljesen a cukros sütemény élményét nyújtja az ízvilág, ugyanakkor egyre többen tudatosan oda figyelnek a lehető legkevesebb cukor bevitelére a szervezetbe, és gyermekeiket is az egészségtudatos életvitelre nevelik.

front

Mi a fő vonzereje az Önök üzletének? Mitől másabb, mint más cukrászdák?

A cukrászda nevéből is tudható, hogy egy cukormentes cukrászdáról van szó, és ebben vagyunk másak a többi cukrászdától, hogy mi csak adalékanyag és tartósítószer mentes, friss süteményeket forgalmazunk, valamint olyan édességeket, melyeket a különféle ételintoleranciával küzdők is fogyaszthatnak.

Önöknek mi a legkedvesebb süteménye? Ez kapható önöknél?

Nem csak cukormentes, hanem gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo-xilites, és xilitmentes is -, valamint vegán sütiket is árusítunk, és természetesen, a legkedvesebb süteményeink is kaphatóak az üzletben, a Paleo Sacher és a Paleo Duplacsoki.

fagyis

Mi alapján állítják össze a kínálatot?

Több mint 40 féle sütemény kapható az üzletben, igyekszünk a vásárlóink igényeinek megfelelni, amennyiben arra van szükség, akkor pedig megújulni. Ezt is alátámasztja, a február közepén történt teljes paletta cseréje. Több új beszállítóval is szerződésünk van, ami azt jelenti, hogy a körülbelül 40 szeletes kínálatot dinamikusan tudjuk bővíteni. Hétvégenként emelt mennyiségű paleo süteményből lehet választani, egyedi megrendeléseket is teljesítünk. Nyáron cukormentes, valamint paleo fagylalttal is várjuk kedves vendégeinket. Vannak tejjel készült fagylaltok és tejmentesek is. Természetesen a fagylaltok esetében is figyelembe vesszük a kéréseket, ezért 2017-ben a xilites fagylaltok is megtalálhatóak lesznek kínálatunkban.

Milyen alapanyagokból készülnek a sütemények? Van-e valami koncepció?

Csakis a legjobb minőségű válogatott alapanyagokból készülnek a sütemények.

Vannak-e új célok, célkitűzések a vállalkozás kapcsán akár rövid, akár hosszútávon?

Természetesen vannak célok. Egyet kiemelnék a sok közül: szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni az emberekkel az egészséges süteményeket, ennek érdekében tervezzük, hogy újabb akciókat vezetünk be. Lesznek előre meghirdetett akciók, és lesznek olyanok is, melyek eseti, ad-hoc jellegűek, és nem lesznek meghirdetve előre.

cukormentes Ország Tortáj

Hogyan készülnek a Város Tortája megmérettetésre? Új kreáció lesz-e a születő alkotás, vagy egy régi újragondolása?

A cukormentes sütemények világában nagyon nehéz, energia, és költség igényes egy új kreáció megalkotása, ami sajnos nagyon hosszú idő is a kísérletezések miatt. Ezért egy régi süteményt gondolunk újra erre az alkalomra.

Milyen ízélményre lehet számítani? Milyen alapanyagokban gondolkodnak?

Mivel a csokoládét mindenki szereti, ezért egy csokoládés tortára gondoltunk.

Vizuálisan mire törekednek majd?

Letisztult formára lehet számítani, mivel még nem elterjedtek a cukormentes díszítő elemek, így az alapanyagok is határt szabnak a képzeletnek.

14463041_1300421906643501_8366220183758795628_n

Mi a legkedvesebb élményük a cukrász pályafutásuk alatt? Mi volt a legnagyobb sikerélményük?

Szívesen segítünk egyedi igények esetén is, amivel nagy örömöt tudunk szerezni a vendégeinknek. Például az egyik kedves vásárlónk szeretett volna gluténmentes Islert, és ezt az egyedi kérést szinte azonnal tudtuk teljesíteni. Vagy nagyszerű érzés volt az, hogy valaki szeretett volna xilit mentes paleo süteményt, az ő kérését is napokon belül teljesítettük. Sokak számára öröm, hogy végre szabadon ehetnek tortát, és ez az öröm számunkra sikerélményt ad.

Előző cikkÉdesszájúak! Van egy közös tortánk
Következő cikkMegmutatjuk az új strandot