Pongrácz Bence, a VSD Európa-bajnoki bronzérmes dzsúdósa ott lesz Párizsban az olimpián. Ráadásul nemcsak egyéniben, de a csapatban is megmutathatja, mire képes.

A Nemzetközi Judo Szövetség közölte a kétéves kvalifikációs sorozat végeredményét, és erről levélben tájékoztatta a honi szövetséget és a Magyar Olimpiai Bizottságot. A szabadkártyák kiosztásánál a magyaroknak is jutott egy, amely valójában kettőt ér, ugyanis a csapatban is szerepelhetünk a párizsi olimpián.

“Nagy András, a Magyar Judo Szövetség főtitkára elmondta: az IJF a sorozat lezárultával kiosztotta a rendelkezésére álló szabadkártyákat is, Magyarország pedig a szerencsések közé került, persze nem alaptalanul. A párizsi torna csapatversenyének kiírásakor tizennyolcban határozták meg a résztvevő országok számát, a kvalifikációs rendszerben azonban csak tizenhét biztosította be a helyét. A rangsor tizennyolcadik pozíciójában zárt a magyar csapat, amely ezért kapott egy plusz kvótát, így

a sportág hazai történetében először – részt vehet az ötkarikás csapatversenyben”

– írja a Városi Sportegyesület Dunakeszi közösségi oldalán.

Dióssi Csaba polgármester a nap híreként számolt be a kijutásról közösségi oldalán

Ez a plusz kvóta pedig a Dunakeszi kiváló sportolójának, Pongrácz Bencének jutott, aki nemcsak csapatban léphet majd tatamira Párizsban, hanem részt vehet a 66 kilogrammosok egyéni küzdelmeiben is.

Hajrá Bence!

Előző cikkHa teheti, ne menjen az új körforgalom felé
Következő cikkMi a helyzet a Duna-parton?