2023. február 1-től jogszabályi előírás alapján az orvosi ügyeletek országszerte állami fenntartásba kerültek. A vármegyék közül utoljára Pest vármegyében veszi át a mentőszolgálat az ügyeleti ellátást, Dunakeszin 2024. február 1-től lép életbe a változás – olvasható a város honlapján.

Hogyan működik az orvosi ügyeleti ellátás?

  • Panasz esetén az ügyelet az 1830-as telefonszámon hívható, vagy hétköznapokon 16-22 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 08-14 óráig személyesen is felkereshető változatlanul a Liget utca 42. szám alatt
  • az 1830-as telefonszámon az Országos Mentőszolgálat diszpécsere a gyors állapotfelmérés után eldönti, hogy ügyeleti kocsit vagy mentőautót küld a helyszínre. Az 1830-as telefonszám telefonos tanácsadás miatt is hívható az ügyeleti pont nyitvatartási idején kívül, ha nem igénylik a házhoz menő ellátást, – Dunakeszihez legközelebb – személyesen Vácon kereshető fel ügyeleti ellátás.

Ügyeleti időben jelentkező súlyos panasz esetén ne menjen sehová, hanem hívja a központi 1830-as telefonszámot!

Bár 2024. február 1-től már nem önkormányzati feladat az orvosi ügyeleti ellátás megszervezése, az önkormányzat azt kéri, hogy osszák meg véleményüket, észrevételeiket, hogy az esetlegesen felmerülő problémák megoldását elő tudják segíteni. Észrevételeiket beküldhetik az ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu e-mail-címen keresztül.

Előző cikkMiért jó, hogy Dunakeszin inkubátorház épül?
Következő cikkPáratlan páros – A legendás dunakeszi zsarupárosról filmet lehetne forgatni