Immár hivatalosan is Dunakeszi városa a tulajdonosa annak a helytörténeti gyűjteménynek, amelyet Szakáll Lászlóné gondozott 5 évtizeden át. Ennek átadásáról írtak alá dokumentumot a városházán.

Most már nyugodt vagyok, hogy nem a szemétdombra kerül ez az 5 évtizeden át gondozott, 6300 darabból álló helytörténeti relikvagyűjtemény – mondta Szakáll Lászlóné. A városban mindenki által Lujzi néninek ismert pedagógus az ünnepélyes átadón arról beszélt, hogy a hazaszeretet nem csak a csatamezőn lehet kimutatni, hanem környezetünk megismerésével is sokat lehet tenni érte. Éppen ezért főleg a gyerekeknek ajánlotta ennek a gyűjteménynek a megismerését.

Szakáll Lászlóne, Lujzi néni

Dióssi Csaba polgármester arról beszélt, hogy mostantól már a város felelőssége ennek a 6300 tárgynak a gondozása, ápolása.

Kerekes Dóra történész szerint inspiráló feladat a gyűjtemény gondozása és remélhetőleg hamarosan múzeuni státust is kaphat a Révész István Helytörténi Gyűjtemény. Ez ugyanis további lehetőségeket nyújthat annak ápolásában, bővítésében, használatában.

 

Előző cikkNagy bajban van a férfi, aki megütötte a váci vonat jegyellenőrét
Következő cikkEgy híres sportcsalád tagja játszik Dunakeszin