Dunakesziről is sokan jöttek az Educatio kiállításra, ahol idén várhatóan rekordot dönt a résztvevők száma. A magyar felsőoktatás legnagyobb seregszemléjén közel 150 kiállító várja a továbbtanulni vágyókat. Az ingyenes rendezvény szombatig látogatható a Hungexpo “A” csarnokában.

A hazai egyetemek mellett külföldi felsőoktatási intézmények is képviselik magukat a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, érdekes programokkal, előadásokkal várják a látogatókat. Több standnál jártunk, láttunk robotkutyát, helikoptert, mentőt és BKV buszt is, de a büntetés-végrehajtás képviselői is ott voltak, hogy bemutassák tevékenységüket az érdeklődő diákoknak.

A Kodolányi standon külön kiemelték, hogy Budapest környéki települések leendő hallgatóit is várják a budapesti képzési helyű szakokon, dunakeszi, érdi, fóti, törökbálinti, gödi hallgatókra is nagyobb számban számítanak, hisz államilag finanszírozott képzések is lesznek szeptembertől, de Székesfehérvár továbbra is prioritást élvez sok képzésnél.

Ha valakit a kommunikáció- és médiatudomány érdekel, annak szintén jó választás lehet a Kodolányi, hiszen az alkalmazott kommunikáció szakon a televíziózástól a netes újságíráson át sok mindent lehet tanulni.

Igazi újdonság, hogy szeptembertől egy médiavállalkozás elindítását, a jogi hátteret is megtanítják, így önállóan is képes lesz majd az itt végzett diák elindítani platformokat, vagy sikeres lenni a közösségi médiában, esetleg elhelyezkedhet kisebb-nagyobb cégeknél kommunikációs munkatársként.

A Kodolányin Anglisztika, Előadóművészet, Emberi erőforrások, Gazdálkodási és menedzsment, Közösségszervezés, Nemzetközi tanulmányok, Pedagógia, Szociális munka, Történelem, Turizmus-vendéglátás és Üzemmérnök-informatikus szakok is indulnak, kooperatív képzési formában.

Az intézmény képviselőitől megtudtuk, hogy a kooperatív oktatási forma biztosítja azt, hogy a munkaadók igényeit be tudjuk építeni a képzési programba, a tananyag kidolgozása stratégiai partnercégeinkkel közösen történik, és az oktatásban is részt vesznek a cégek munkatársai, tehát a képzés elméleti és gyakorlati részét is a cégekkel, vállalatokkal együttműködésben alakították ki.


Előző cikkA külföldiek Budapesten, a magyarok vidéki fürdőkben pihentek az ünnepek alatt
Következő cikkLatinovits Zoltán-emlékműsort tartanak Dunakeszin