Elképesztő lendületet vett a Bárdos Lajos Általános Iskola alsó tagozatos diákjaiért szervezett gyűjtés. A probléma ugyanis az, hogy az amúgy is kissé szegényes udvarukon a csúszdák tönkrementek, újakra van szükség, illetve egyéb játszóeszközök is jól jönnének a gyerekeknek. Az állami fenntartásban lévő iskola ma jótékonysági koncertet szervezett, amihez az önkormányzat is jelentős összeggel csatlakozott.

Mihály Gyuláné igazgató asszony elmondta, hogy bár eredetileg az érintett udvarra szervezték a koncertet, az eső miatt más helyszín után kellett nézniük.

“Köszönjük, hogy Csoma Attila, a művelődési ház igazgatója első szóra helyet biztosított nekünk.”

A szülők megtöltötték a termet, és sorra vásárolták a “csúszdajegyeket”. Az igazgató asszony mindenkinek megköszönte, aki segíti ezt a nemes ügyet. Különösen a fellépőknek, a szülőknek és az önkormányzatnak.

Kiemelte Dióssi Csaba polgármester és Szabó József önkormányzati képviselő segítségét. Mint mondta, nem az első alkalom, hogy támogatják az intézményt, és most is rögtön az iskola segítségére siettek.

Az önkormányzat 600.000 forinttal támogatja az udvar felújítását. Fontos kiemelni, hogy a szokásos kupakgyűjtés új kedvezményezettje az iskola lett, amellyel több százezer forintot is össze lehet gyűjteni, mint ahogy erre korábban is példa volt.

A helyszínen pedig közel 500.000 forint értékben vásároltak támogatói jegyeket, hogy egész pontosak legyünk, 493.500 forint lett a vége.

Szóval, ha tehetik, vegyenek csúszdajegyet, ha nem ezt azt utat választják, akkor gyűjtsék a kupakokat, és vigyék el a gyűjtőkbe, például a Casalgrande térre vagy a Nagyállomáshoz, mert tényleg jó helyre megy.

A jótékonysági műsorban közreműködtek:

  • a Hubay Jenő Zeneiskola Kis Fúvószenekara, vezényelt: Schwarcz Balázs 3. a osztályos szülő,
  • az Árgyélus Népzenei Műhely citerásai, iskolánk tanulói Lackóné Fodor Zsuzsanna tanítónő vezetésével,
  • az alsós tagozatos Kicsinyek Kórusa Kardos Eszter vezetésével.
Előző cikkJárda épül a Szabadság térnél
Következő cikkKezdődik a népszámlálás, segít az önkormányzat