Két lelkes ember, akiknek a dunakeszi játszóterek rendben tartása a feladata. Egy asztalos és egy ács. Pazarul berendezett műhelyükben látogattuk meg Jakab Zoltánt és Czeglédi Csabát. Nekik mindig van dolguk.

Min dolgoznak jelenleg?

Mindig van, amit javítani kell, amit tönkretesznek vagy esetleg az időjárás viszontagságai miatt sérül. Most kiemelten a katonadombi játszótér felújításán iparkodunk. Emellett a Malomárok játszótér árnyékolóját csináljuk hamarosan, ennek az anyaga már itt van, de most a katonadombi hajós játszóház orr-részét javítjuk. Fura hibát találtunk, nem olyan egyszerű orvosolni.

Mi a probléma a “hajó” orr-részével? 

Ott egy konstrukciós hiba történt, a két faanyag összeszerelésénél nem tud a víz elfolyni, így hamar elkorhad, de erre a problémára most megtaláltuk a megoldást. Mivel a játék nagyon népszerű, szakaszosan dolgozunk rajta, és csak a munkaterületeket zárjuk le. A Katonadombon már felújítottuk a fészekhinta állványzatát, a lépegetős egyensúlyozóval is végeztünk, a bástyás csúszda is rendben van, ahogy a forgós játék is kapott két új csapágyat.

Mikor lesz kész teljesen a hajó?

Attól függ, mikor kapunk megfelelő minőségű festéket. Olyan német festékkel szeretnénk kezelni, amilyet a Malomárokban lévő játszótér eszközeinél használtunk. Célunk, hogy szép, biztonságos legyen és nagyon sokáig szolgálja a gyerekeket, hogy tudjanak rajta játszani.

Hányan dolgoznak az üzemben?

Én ács vagyok és már 6 éve az üzemben dolgozom, Csaba asztalos, egy éve van itt és van egy segédmunkásunk, Matyi bácsi. Hétfőn és pénteken a város mind a 22 játszóterét bejárjuk. Dióssi Csaba polgármester úr és az önkormányzat nagyon nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a játszóeszközök mindig hadra foghatók, biztonságosak és szépek legyenek. Erre mindig van pénz, elsődleges fontosságú feladatnak tartják. Általában én vagyok a terepen és Csaba csinálja a gyártást.

A munkájuk a játszóterekhez kapcsolódik, de azért néha máshol is “besegítenek”?

Csaba például az új temetőben megcsinálta a keresztet, a lélekharangot és a ravatalozóban a paravánt.

 

Milyen a kapcsolatuk a játszótér-felügyelőkkel?

Napi kapcsolatban vagyunk velük, ha bármilyen gondot tapasztalnak a játszótéren, szólnak nekünk és mi azonnal kimegyünk a helyszínre. Hasonlóan járunk el, ha netán lakossági bejelentés alapján kapunk információt egy problémáról. Ilyenkor is azonnal intézkedünk, nehogy baleset történjen. Nekem is van két lányom és tudom azt, hogy mindenkinek a saját gyermeke és annak épsége a legfontosabb. A szülő a gyerekéért az életét adná, én is így vagyok vele.

Előző cikkJó hír a dunakeszieknek, megmondták, hogy hol lehet fürdeni a Dunában
Következő cikkPénteken is zárva van a szakrendelő