Néhány nappal karácsony előtt már nem olyan egyszerű bejglit venni a városban. Mi azért megpróbálkoztunk ezzel, de természetesen kihagytuk a hipermarketeket, mert ugye, ahogy mondani szokás, tömegárut bárki tud venni. Mi az ínyencségeket kerestük, ahogy ezt a halászlés cikkünkben is tettük.

A Casalgrande téri Casalgrande Pékség (a korábbi Rádi Pékség) félkilós diós és mákos bejgliket árul, 50% töltelékkel, 1990 forintért. Mivel folyamatosan készülnek a sütemények, megrendelni nem szükséges.

Dunakeszin három Vági Józsi Cukrászda van és kínálatuk nagyon izgalmas. Van meggyes-mákos, szilvalekváros-marcipános és zserbós töltelékű is. Itt rendelni már nem lehet, így csak korlátozott mennyiséget tud venni, azt is csak az alaptípusokból (diós, mákos – 2250 és 1850 forint).

A Fit Corner szintén a Casalgrande téren található, ők az egészséges életmód jegyében készítenek glutén-, tej-, cukormentes, vegán és teljes kiőrlésű bejgliket. Néhány nappal az ünnepek előtt itt még teljes kiőrlésű, cukormentes diós és mákos bejglit lehetett venni, a 300 grammos diós 2200 forintba, az ugyanekkora mákos 2000 forintba került.

A Wiedermann Pékségben mákos, diós, mákos-meggyes és szilvás-diós bejgli a kínálat. A “simák” 1800 forintba, az utóbbi kettő 2000 forintba kerül. A sütés folyamatos, így itt bármikor tud vásárolni – ígérik az eladók.

A Kun Cukrászműhelyt két testvér működteti, Kun Miklós és Kun Péter. Kínálatuk imponáló: mákos, diós, meggyes-mákos, marcipános, flódnis, zserbós. Az árak a félkilós bejglikre 2300 és 2500 forint között vannak. Meg lehet rendelni, ennek örülnek, mert jobban tudnak rákészülni, de van készleten is, és folyamatos a sütés is. Kun Miklós a kérdésre, hogy miért érdemes náluk vásárolni, azt mondta: “Mi úgy készítjük el, ahogy mi szeretjük, és általában ez megfelel az embereknek”.

A Mondi Pékségben diós és mákos bejglit árulnak, 1300 forint a félkilós mindkét ízben. Megrendelni nem kell, a cég másik egységében sütik őket és folyamatos az ellátás.