Idén legalább 8 olyan akció volt, amelyet a DÓHSZK bonyolított le, és ezekből 3 millió forintnál több adomány érkezett a dunakesziektől.

Miközben országos szinten arról beszélnek, hogy csökkent az adományozási kedv, mi az ellenkezőjét érzékeljük, mintha több adomány érkezett volna az elmúlt időszakban – mondta a Postnak Gál Gellért Ákos. A DÓHSZK szakmai igazgatója kérdésünkre arról beszélt, bőven 3 millió forint felett vannak az adományok. Külön örül annak, hogy többen is vadonatúj játékokat ajánlottak fel, de jó helyen lesznek a tartós élelmiszerek, ruhák vagy a bútorok is.

Felvetésünkre, hogy Dunakeszi gazdag városnak számít-e, a szakember elmagyarázta: lehet, hogy mást jelent a városunkban a szegénység, mint mondjuk egy borsodi kisfaluban, de attól még szegénység marad, legfeljebb az igényszint van valamivel magasabban. Egy nehéz sorsú kisdiák és családja más színvonalon nélkülöz Dunakeszin, mint az ország keleti vidékén.

Beszélgetésünket rövidre zártuk, hiszen Gál Gellért Ákosnak még a karácsony előtti utolsó napokban is sok dolga akad, van, úgy, hogy ő teljesítette a portaszolgálatot az intézménynél, így tudták fogadni az újabb ajándékot. Annyit még megjegyzett, hogy ők úgy érzik, idén a dunakesziek nagylelkűbbek, mint tavaly, a pandémia első, rémült évében.

Előző cikkAz atléták is kaptak ajándékot a Magyarság pályán
Következő cikkMadridból hozták haza a Pest megyei nyomozók a drogkereskedőt