A képnek az előkészülete nagyjából háromnegyed órát vett igénybe, mert mind a két oldalról meg kellett várnom, míg elmegy a fényvillamos, és ezt a két képet raktam egymásra. Kedvenc témáim közé tartozik a fényvillamosok fotózása – árulta el Pádár István a Postnak. A dunakeszi fotós a Metropol fotópályázat CEWE-különdíjasa lett.

Pádár István másfél éve vásárolta meg első DSLR gépét. Azóta képzi magát és már OKJ-s bizonyítványa is van. Szíve csücske a tömegközlekedési eszközök fényképezése.

A kedvenc hidam a Szabadság híd, így gondoltam, a két téma egy képen igazán jól mutatna. A villamosok mellett a hűvösvölgyi kisvasutat is imádom lencsevégre kapni, de szerintem nincs olyan budapesti híd, melyről ne lenne pár képem – mesélte.

Idén benevezett a Metropol fotópályázatra. CEWE-különdíjat érdemelt ki.

A kép a kék órában készült. Ez a naplemente utáni időszak, amikor még nincs sötét. Ilyenkor a fényviszonyok hirtelen változnak, akár 10-15 perc is nagyon sokat tud számítani. Véleménye szerint a legszebb képeket is ekkor lehet készíteni. A két villamos érkezése között értékes percek teltek el, így elég nehéz volt kiszámítani, hogy milyen fényviszonyok között fog érkezni a szerelvény. A különdíjas kép is így készült, 10 másodperces záridővel, állványról. Ez utóbbi ilyen jellegű képekhez mindig vinni kell.

Előző cikkIsmét felcsendült a térzene Dunakeszin
Következő cikkHatalmas füstoszlop Dunakeszi felett, kigyulladt egy családi ház, megtudtuk a részleteket