36 év után búcsúzott az aktív szolgálattól Sasvári Frigyes főtörzszászlós, a kutyavezetők legelismertebb szakoktatója. Nemcsak a négylábúak lelkét ismerte, de az általa képzett kollégákét is. A most elköszönő főtörzszászlós dolgozott a leghosszabb ideig oktatóként a dunakeszi bázison. Sasvári Frigyes az elismerő oklevelek mellett a hagyományoknak megfelelően kapott egy dísznyakörvet és egy aranyláncot is, amelynek medáljába egy német juhász fejét gravírozták.

A dunakeszi központban búcsúztatták Sasvári Frigyes főtörzszászlóst, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) kutyavezető-képző és állatfelügyeleti főosztály szakoktatóját jelenlegi és egykori kollégái – számolt be a jeles eseményről a police.hu.

Harminchat év, azaz csaknem négy évtized kötötte a dunakeszi bázishoz, több ezer hazai és külföldi zsaru képzésében vett részt. Civil kutyás versenyeket is nyert, nem véletlenül övezte nagy tisztelet.

Nemzetközi szinten is elismerték

Sasvári Frigyes nemcsak az ebek lelkét ismerte, de a képzett kollégákét is.

Erre igen nagy szüksége volt ahhoz, hogy az állat és a kutyavezető között megteremtse azt az érzékeny egyensúlyt, amit a sikeres munkavégzés megkövetel. Kiváló szakember volt, a kutyavezető-képzés külföldön is tisztelt alakja. Egyebek mellett erről is beszélt a búcsúztatón Pinczésné Kiss Klára ezredes, a ROKK megbízott igazgatója, Janza Frigyes vezérőrnagy, a Belügyminisztérium oktatási főszemlélője, aki 1983-tól majd’ húsz éven át vezette parancsnokként a rendőrkutyák képzésével foglalkozó dunakeszi objektumot. Méltatta Morva László alezredes, a ROKK kutyavezető-képző és állatfelügyeleti főosztály vezetője. Frigyer Lászó alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztályának vezetője is búcsúzott tőle. Végül a szakoktatók nevében Demeter István főtörzszászlós, egykori szakoktató köszönt el a kollégától.

Előző cikkMoszkvából Dunakeszire – Zongora és élet Oroszországban
Következő cikkMegépülhet Dunakeszi első űrhajója