Aláírta a BKV és az orosz Metrowagonmash cég a budapesti 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést. A metrókocsik felújításában a Dunakeszi Járműjavító is részt fog venni.

metro

 

A szerződés alapján a korszerűsítés megindul, az első felújított jármű a tervek szerint 2017 év elején állhat forgalomba.
Az egyetlen érvényes ajánlatot adó orosz cég 219,1 millió euróért (69 milliárd forint) végzi el a 37 darab, hat kocsiból álló szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama 25 év.
A közlekedési társaság még tavaly novemberben írta ki a tendert, amelyről idén július 8-án hoztak döntést. Ezt az érvénytelen ajánlat miatt kizárt észt Skinest Rail cég megtámadta, de a Közbeszerzési Döntőbizottság a végzésével engedélyezte a szerződés megkötését.

A Dunakeszi Járműjavító mint 25% alatti alvállakozó kapcsolódik be a munkába. A CAF-al kötött szerződés értelmében pedig 10 villamos szerelése kezdődhet meg a dunakeszi üzemben – olvasható Dióssi Csaba Facebook oldalán.

Forrás: MTI

Kép forrása: deviantart.com