A dunakeszi Auchan áruházban is árusítottak olyan tejterméket, amely miatt már a Nébih és a nyomozók is vizsgálódnak. Szándékos szennyezés történhetett, de ennél sokkal többet nem tudni.

Tisztelt Vásárlóink! Az alábbi jelölésű termékek esetén, amelyeket 2018. május 11-én és 2018. május 12-én a feltüntetett áruházainkban értékesítettünk a tárolási folyamat során szennyezés történhetett, ezért ezeket vállalatunk visszahívja – áll az Auchan áruház közleményében. A dokumentum szerint az olyan termékeket, amelyeket a felsorolt áruházak egyikében vásároltak nem szabad meginni. Az áruházba vissza lehet vinni és az árát visszaadják.

Auchan Dunakeszi:
MIZO UHT TEJ 1L 2,8%
MIZO BOCI UHT TEJ 2.8% 200ML TBA
MIZO UHT TEJ 3,5% 1L (EDGE)
MIZO UHT TEJ 1L 1,5%
TT UHT TEJ 2.8% 1L
TT UHT TEJ 1L 1,5%

Auchan Fót
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Közben a hétvégén kiderült, hogy vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a szennyezett tejtermékek miatt, mert

egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki.

Egyben a hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét.

Az ügyben nyomoznak, így a Nébih addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti. Felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

UPDATE: Zsarolás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a szennyezett tejtermékek ügyében, az ügy felderítéséért nyomozócsoportot hoztak létre.