Az uniós közbeszerzési közlönyben közzétették az M100-as gyorsforgalmi út Bicske−Esztergom szakasz kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezésére vonatkozó ajánlati felhívást.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. elképzelése szerint Esztergom a végpont, az út az M1-től indulna. A négysávos, 32 km hosszú gyorsforgalmi út nyugatról kerüli el a Zsámbéki-medence településeit, tehermentesítve a 102-es utat és a környező településeket az átmenő forgalom alól. Az egész kissé pótolja az M0-ás észak-budai részét.

Az építést két szakaszra bontják.

  • 16,9 km-en épül az 1-es főút-M1-es sztráda – Úny szakasz, leállósáv nélkül, 2×2 sávon, ezen kívül bekötőutak építése és az 1106-os felújítása. Lesz 4 külön szintű csomópont is, 26 híd, valamint egy “kocsimérleg”.
  • A beruházás második szakasza az únyi csomóponttól Esztergomig tartó hozzávetőlegesen 15,4 kilométer hosszúságú, 2×2 sávos autóút, amely magába foglalja a Kesztölci mérnökségi telep kiépítését. Lesz két külön szintű csomópont, 26 híd, 3 alagút, 317,25 méter zajárnyékoló fal és 361 méter zajárnyékoló domb.

Október 1-ig várják az ajánlatokat, tehát utána lehet beszélni a megvalósításról. Az M100-asról már februárban írt a Magyar Építők.

Címlapfotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Előző cikkMajd 15 ezren vettek részt a Dunakeszi Feszten
Következő cikkÚj lovas képviseli Dunakeszit a Nemzeti Vágtán