Aki imádja a vízi sportokat, vagy csak csobbanni szeretne egyet a Dunában, online is megtekintheti hét Dunakanyar-menti település strandjának aktuális vízminőségét. Az egységes mérési rendszer adatainak közzétételét a Coca-Cola Magyarország támogatja, a méréseket pedig az ÁNTSZ végzi el egészen szeptemberig.

szentendre-dunapart-1-1024x680

 

A Nemzetközi Duna Napon indult el a www.iloveduna.hu oldal, ahol bárki megnézheti hét Duna-menti település – Szentendre, Dunabogdány, Kisoroszi, Leányfalu, Pócsmegyer, Szigetmonostor és Tahitótfalu – strandjának aktuális vízminőségét.
A Coca-Cola Magyarország támogatásával és az ÁNTSZ közreműködésével megvalósuló mintaprojekt célja, hogy támogassa a Dunakanyar-menti településeken a Dunához kötődő szabadidőprogramok, sportok, illetve a strandolás fellendítését.
A program résztvevői a strandok vízminőségének folyamatos ellenőrzésével, megőrzésével és védelmével a lassan újjáéledő Duna-menti strandok fejlődését szeretnék elősegíteni. A kiemelt üdülőkörzetben fekvő strandokon végzett első, májusi próbaméréseknél jó eredményeket mért az ÁNTSZ, ami így a nyár közepén is szuper hír a fürdőzni vágyóknak.
Korábban a hazai szabadvízi fürdőhelyek kiemelkedő százalékánál jó vagy kiváló vízminőséget mutattak ki.

Forrás: http://dunakanyarregio.hu/

 

 

Előző cikkNívódíjas dicséretben részesült Dunakeszi Főtere
Következő cikkVitatott evőverseny Ugandában