Be akar jutni a VSD amerikai foci csapata a Divízió II. döntőjébe. A magyar bajnokságról van szó. Az Eger lesz az ellenfél november 14-én. Az eddig veretlen csapatunk szakosztályvezetőjével, Kálmán Ádámmal készítettünk interjút.

Mik az esélyek az Eger ellen, megfelelő az ellenfél vagy jöhetett volna nehezebb/könnyebb?

Sajnos az Egerrel eddig egyszer találkoztunk. Akkor is hatalmas tapasztalat volt játszani ellenük, ennek ellenére eléggé csúnyán kikaptunk, de ez két éve volt. Nagyon fel kell készülni ahhoz, hogy egy jó meccset tudjunk játszani ellenük. Rutinosak és jól mozognak a pályán. Úgy gondolom, hogy mindkettő csapat, akit kaphattunk volna, hasonlóan erős.

VSD Rangers – Kutasi Petra fotója

Milyen játékot szeretnétek ellene játszani, a védelemben vagy a támadókban bíztok inkább?

Mindkettőben. Hanó Péter és Takács Róbert személyében a védelem jó kezekben van és mindig jókat tudnak kigondolni. A támadó egységnél Szederjesi Attila koordinálja a dolgokat, ami szintén jól muzsikál.

Mennyire váltak be a Székesfehérvárról érkezett játékosok, valódi csapattagok, vagy a vírushelyzet miatt örülnek, hogy valahol tudnak játszani?

A srácok szinte csapattagok. Vannak köztük olyanok, akik sérültek voltak tavaly és nem tudtak játszani. Nyolcan jöttek kölcsönbe és hármat igazoltunk. Tavaly én is ott játszottam kölcsönben, és Aladics Antonello idén is ment volna, de jött ez a vírus.

Az ellenfelek mit szólnak ehhez?

Ha valamelyik csapat ezt elolvassa, akkor talán azt mondhatja, ez a 13 fehérvári játékos már egy fél csapat, de erre azt kell mondanom, hogy nem! Idén a VSD játékosai mind. Nagyon sokat tanítanak hozzáállásban is a mi srácainknak. Sajnos most is van köztük sérült, és így meccsenként átlagosan hatan játszanak. Ebből van, aki más poszton, mint ahol alapvetően játszik.

Mekkora rangot jelent a Divízió II.? Továbbra is a döntő a cél?

Igazából ez egy feltörekvő sportág és ugyanúgy lépésenként kell haladni. A Divízió II. nálunk a beugró szint ez. Lefordítva, ez az amerikai foci NB 3-ja. Csak kevesebb pénzből, de sokkal nagyobb lelkesedéssel. Ez egy amatőr sport. Itt mindenki tagdíjat fizet azért, hogy nálunk sportolhasson. Minden bajnokságnak, nyert meccsnek hatalmas szerepe van.

VSD Rangers – Kutasi Petra fotója

Ha megnyernétek, az a sportsikeren túl adhat-e előrelépési lehetőséget, megvannak a feltételek akár a Divízió I-re is?

Idén nincs feljutás. Ha meglennének a feltételek és nem 8 kölcsön játékossal mennénk, akkor elgondolkodnánk. Azért az első osztály más szint. Jóval komolyabb háttér, elemző programok, idegenlégiósok, akik segítenek a fejlődésben. A Divízió I. jóval nehezebb csatatér, mint ahol most vagyunk, és anyagilag is jóval megterhelőbb a csapatoknak. Attól függetlenül, ha esetleg megnyerjük a döntőt, amit mind a 4 odajutott csapat is szeretne, az egy plusz löketet adhat a srácoknak ebben a kaotikus évben. 

Előző cikk4 halott Bécsben egy terrortámadás után
Következő cikkMeghalt egy egyedül élő idős ember