Dunakeszi polgármesterének meghívására három fős delegáció érkezett Dunakeszire Deggendorf városából. A látogatáskor a képviselők a németországi testvérvárosi kapcsolat kialakításának konkrét lehetőségeit keresték az oktatás, a kultúra és a sport területén.
Nagy örömünkre szolgált ez az alkalom, hogy bemutathattuk városunkat, oktatási intézményeinket (Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola; Meseház Óvoda; Radnóti Miklós Gimnázium; Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény) sport és szabadidős tevékenységeink létesítményeit, Budapest nevezetességeit, a Dunakeszi Fesztet, valamint a német nemzetiségi gyerek tánccsoport fellépését is. Az intézményi látogatások során vendégeink tanórákat látogattak meg és lehetőségük volt az intézmények vezetőivel, tanáraival szakmai egyeztetésre.
Waltraud Tannenbauer Deggendorf iskolai, gyermeknevelési, szociális és sportügyek vezetője, Renate Wasmeier, ifjúsági ügyekkel megbízott tanácsnoka és Nadia Musilek, a deggendorfi főpolgármesteri hivatal munkatársai elmondsáuk szerint kitűnően érezték magunkat, és a tapasztaltakról történt döntést követően reméljük hamarosan pozitív visszajelzést kapunk a következő találkozó vonatkozásában és elindulhat a két város közötti kulturális, oktatási, illetve sport kapcsolat – írta a Postnak Tóth Tamás a DNNÖ elnökhelyettese.
Előző cikkHatalmas búcsú a hétvégén a főtéren
Következő cikkÖsszejöttek az öregdiákok a Széchenyiben