A Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola május 25-én nagy sikert aratott Veresegyházán a Fabriczius József Általános Iskolában. Magyarországot gyakran emlegetjük úgy, mint Kodály országát, hiszen az általa nagy sikerre vitt kórusmozgalom és a Kodály-módszer évtizedek óta meghatározó a kultúránkban. Ennek a szellemiségnek nagyszerű példája a Bárdos iskolában zajló zenepedagógiai munka.

“Kodály Zoltánt idézve, sokszor egyetlen élmény egy egész életre megnyitja a fiatal lelket a zenének. Így még inkább büszkék vagyunk városunk diákjaira, a Bárdos Lajos Általános Iskola növendékeire, akik a tegnapi napon az Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyen mérettették meg magukat” – nyilatkozta a Postnak a kórusról az iskola.

Kardos Eszter és Budaházi-Dobó Katalin karnagyok

A hangversenynek a veresegyházi Fabriczius József Általános Iskola adott helyet. Nem kevesebb, mint 10 kórus mutatta meg tudását ezen a magas színvonalú rendezvényen. Szerencsére a gyerekek nem jöttek zavarba az illusztris zsűritagok előtt, és meg tudták mutatni a tehetségüket.

A felsős Cantemus Kórus Budaházi-Dobó Katalin karnagy vezetésével

A felsős Cantemus Kórus Budaházi-Dobó Katalin karnagy vezetésével és 59 fő aranytorkú gyermekkel arany minősítést szerzett.

Az alsós Bimm bamm bomm kicsinyek kórusa Kardos Eszter karnagy vezetésével

Az alsós Bimm bamm bomm kicsinyek kórusa Kardos Eszter karnagy vezetésével és 47 fő aranytorkú kisgyermekkel pedig arany diploma minősítéssel tért haza.

A nézőtér sorai között foglalt helyet Szakáll Lászlóné Lujzi néni is, Dunakeszi Díszpolgára, aki anno 1955-ben alapította meg az iskola gyermekkórusát. “Így 69 év távlatából leírhatatlan érzés volt látni az örömét. A Bárdos iskola azóta is töretlenül igyekszik Lujzi néni örökségét méltóképpen képviselni. Köszönjük a támogatását és a szeretetét, amit azóta is kapunk tőle” – nyilatkozták a Postnak.

Előző cikkCsaládi nappal és egy új mászófallal ünnepelte 10. születésnapját a Meseház Óvoda
Következő cikkA füstsátor és a kutyás bemutató volt a sláger az idei rendőrnapon