Végül is a 6. helyen végeztek az országos döntőben a 12-13 éves széchenyis kosárlabdás lányok. A nyolcas diákolimpiai fináléban egy győzelmet arattak, hogy az 5. helyért tartott mérkőzésen mindössze 2 ponttal kapjanak ki.

Széchenyi iskola kosárlabda

Még az éremről is álmodoztak Ibrányi Márta tanítványai a debreceni kosárlabda-diákolimpia döntője előtt. A realitás azonban mást ígért.

A megszerzett 6. hely előrelépés.

Ehhez az kellett, hogy a lányok legyőzzék a Nyíregyháza csapatát. Előtte a Miskolc jóval idősebb és erősebb volt a dunakeszieknél. Ez nem csoda, hiszen a Széchenyi suli csapatában mindössze egy 2003-as, azaz úgymond idős játékos volt a pályán. A többiek fiatalabbak. Ez persze reményt ad jövőre, de térjünk vissza az idei döntőhöz.

Széchenyi iskola kosárlabda, Szekszárd

A Szekszárd ellen is ügyesek voltak Márti néni tanítványai, a második félidőt megnyerték, de azt látni kellett, hogy az ellenfélnél több “profi”, azaz egyesületben játszó lány is pályára lépett.

A nagy meccs az 5. helyért menő derbi volt. Az edzők gyakran hivatkoznak arra, hogy jók voltunk, de a bírók… Most is ez történt, de ezúttal Ibrányi Márta nem magyarázkodásként kesergett.

Döntetlen állásnál, labdaszerzés után, lépéshiba miatt elvenni egy csapattól a labdát ebben a korosztályban több mint gyanús.

Felveti azt, hogy az adott bíró az egyik csapattal szimpatizál. Végül is majdnem mindegy. A dunakeszi lányok, igazi iskolai csapatként, remekül teljesítettek.

Széchenyi iskola kosárlabda4

Jövőre pedig ismét megcsillan az a bizonyos medál, remélhetőleg már a mi lányaink nyakában.

Előző cikkFél évszázad szolgálat – interjú Szádóczky atyával
Következő cikk„Jövőre is jövök!” – Pingpong Ligák Kupája Dunakeszin