Szexuális erőszak bűntette kísérletének, testi sértés, valamint kifosztás bűntettének gyanúja miatt folytatnak nyomozást a gödöllői rendőrök egy férfi ellen. Különegységet hoztak létre, de az emberek segítségét is kérik.

A gödöllői HÉV vonalán, Szilasliget és Gödöllő Erzsébet park közötti szakaszán egy fiatalember január 19-én megtámadott egy 47 éves nőt. Minden előzmény nélkül felszólította az asszonyt, hogy tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését és megöli. A nő nem engedelmeskedett, erre úgy megverte, hogy eltört az orrcsontja, miközben pénzt is követelt tőle – írja a police.hu.

A Gödöllő, Erzsébet park megállóhoz közeledve az ellenálló nő azt mondta, a férje ott várja, a támadó erre hátrált, majd a leálló szerelvényből kiugorva elmenekült. A sértett a támadás következtében súlyos sérülést szenvedett.

A támadó 20-25 éves, kb. 160 centiméter magas, vékony testalkatú férfi, az elkövetéskor orrot, szájat eltakaró maszkot, fekete kötött sapkát, tejeskávé színű szövetdzsekit, terepmintás tréningnadrágot és fekete cipőt viselt.

Az elkövető azonosítására és felkutatására nyomozócsoport alakult. Nehezíti a felderítést, hogy az áldozaton és a szerelvény vezetőjén kívül szemtanút egyelőre nem sikerült felkutatni. Több tucat embert már kikérdeztek, a lehetséges menekülési útvonalakat végigjárták, ám egyelőre nincs fordulópont – írja a rendőrség. Két férfit ugyan előállítottak, de nekik nem volt közük az esethez.

Az intenzív felderítő munka eredményességéhez ezért az emberek, így a dunakeszikek segítségét is kéri a rendőrség.

A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a támadóval, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó szám valamelyikén.