Banner Géza, a Családi körben magazin műsorvezetője a Dunakeszi Kispiacon járt, ahol többek között vadkovászos kenyeret és kecskesajtokat is kóstolt, de megnézte azt is, milyen különleges gombákat lehet kapni.
Elsőként Bóta Szilviával, a Vekni Műhely Kft. tulajdonosával beszélgetett a vadkovászos kenyér egészségre gyakorolt hatásairól, aki többek között a 100% teljes kiőrlésű lisztből készült cipójukról is mesélt.
“Amikor megnyitottam a pékséget, egy gondolat járt az eszemben: azt az ízvilágot hozzam vissza a környékbelieknek, amit a nagyszüleimtől kaptam” – nyilatkozta Szilvia. A kenyerek mellett finom péksütemények, sőt, még a pastel de nata, a híres portugál krémes is kapható a Vekninél.
Benner Géza a kézműves kecskesajtokat is megkóstolta. A különleges ízvilágba az Ezüst Kecske sajtkészítője vezette be, aki elárulta, hogy a saját kecskéik tejét dolgozzák fel a sajtkonyhájukban.
“15 éve készítünk kecskesajtokat. Kezdtük a friss sajtokkal: natúr, füstölt, zöldfűszeres, fokhagymás és lilahagymás ízekkel, de most már készítünk érettebb kecskesajtokat is” – mondta Mokonyi Rea, az Ezüst Kecske alapítója.
Ha pedig ősz, akkor gombaszezon. A kispiacon friss és különleges gombák is várják a vásárolókat:
🥰 Gombászunk: Máté Józsi
Közzétette: Kispiac Dunakeszi – 2025. október 11., szombat
Ha ön is szeretne ilyen finomságokat vásárolni, kövesse be a kispiac közösségi oldalát, és látogasson ki hétvégente a piacukra.

















