Dunakeszire ezúttal az egyik testvérvárosból, Székelykeresztúrról érkeztek felső tagozatos diákok, akiket esti fellépésük előtt Kerekes Dóra, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetője kísért végig Alagon.

“A testvérvárosi diákokkal az alagi tréningközpontot és Alagot tekintettük meg. A nagyállomástól indulva elmegyünk a repülőtérre, onnan megyünk be a tréningközpontba, ahol megnézzük, hogyan működik ma a telep és elmesélem nekik, milyen munka folyt itt régen, hány lovat tartottak. A végén, ha még belefér az időnkbe, az alagi villatelepet is megnézzük.”

Arra a kérdésre, hogy miért pont Alagra esett a választás, Dóra azt válaszolta, hogy annyira különleges része Dunakeszinek, hogy nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is rengeteg izgalmas témát kínál. “Két kedvenc része van Dunakeszinek, amit imádnak az itt lakók és a vendégek egyaránt, a lótelep és a Duna-part” – adott választ a helytörténeti gyűjtemény vezetője.

Ezt követően a VOKE József Attila Művelődési Központba mentek a diákok, ahol Kaszás Géza színművész, producer tartott nekik előadást a Honfoglalásról.

Este pedig szintén a művelődési központ lesz a helyszín, ugyanis a székelykeresztúri diákok is fellépnek a néptáncgálán.

Előző cikkKözösség és hagyományok – Szüreti mulatság az Eszterlánc Óvodában
Következő cikkA tánc összehozta a generációkat a Széchenyi iskolában