Fenséges ételek, kötény alól előkerülő házipálinkák, folyamatos színpadi programok, tombola és illusztris zsűri várta az alsói lakosokat és mindenkit, aki kedvet érzett, hogy ellátogasson Dunakeszi legdélebbi városrészére.

A szervezők kora reggeltől rendezkedtek a terepen és már délelőtt ínycsiklandó illatok lepték el a Muskátli utca környékét.

A díszítést is komolyan vették

A reggel zenés ébresztővel indult, amit a Rétyi Kováts András Ifjúsági Koncertfúvószenekar szolgáltatott – biztosítva, hogy senki ne maradjon le az eseményről.

Közzétette: Dunakeszi ALcSÓfesztivál – 2013 óta – 2024. szeptember 21., szombat

Benkő Tamás így nyilatkozott a Postnak: “Nagy öröm számomra, hogy Szabolcs Csilla, Kiss-Magyary Ilona és Sümegi Miklós, a DAFKE elnöke ismét vállalta, hogy közösen megszervezzük ezt az eseményt. Rajtuk kívül megszámlálhatatlanul sok ember segít nekünk abban, hogy meg tudjuk rendezni az ALcSÓfesztivált, immár 11. alkalommal. Idén 22 csapat nevezett, túlnyomó részt alsói családok, baráti társaságok, és örömmel látjuk, hogy sok a visszatérő csapat, ami azt jelzi nekünk vissza, hogy jól érzik itt magukat.” – mondta Benkő Tamás.

Benkő Tamás és szervezőtársa, Szabolcs Csilla

A képviselő hozzátette, hogy akik 10 éve még kicsi gyerekek voltak és rohangáltak a sátrak között, most már ők is segítenek a rendezvényen. “Tombolát árulnak, segítenek a szervezésben, úgyhogy abszolút megvalósult az a célunk, hogy összetartó közösséget építsünk itt helyben, Alsón.” – nyilatkozta Benkő Tamás.

A csapatok is nagyon jól szórakoztak

Mindenki önmagát adta

Amitől szerintünk különleges ez az esemény az az, hogy bár országos fellépők is érkeznek, elsősorban a helyi közösségről szól. A színpadon a helyi művészeti csoportok is bemutatkoznak, a főzőcsapatok pedig amellett, hogy finomakat főznek, bulira veszik az egészet. Az egésznek van egy baráti hangulata, ahol mindenki önmagát adhatja.

Dzsúdó bemutató a színpadon

Az egyik csapat például minden évben különleges öltözéket választ magának, ezúttal uszodai köntösben álltak a bogrács mellé.

Kundlya Zsófia vezetévésel a cheerleaderes lányok megint elkápráztatták a nézőket. Dobások, spárgák és akrobatikus elemek sora volt látható a színpadon.

Itt voltak a R-Edites szeniortáncosok is, akik jól megtáncoltatták a nézőket, csapatokat.

Itt voltak még az alsói modern táncosok is, akiket elkísért tanárnőjük művházas csapata is, gyönyörű táncokat mutattak be.

Este megkezdődött a buli: Szandi, DR BRS, Dancs Annamária valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar is fellépett az alsói színpadon. Mentős Laci ezúttal az árvíz miatt nem tudott eljönni.

Rengetegen jöttek ki napközben is, hogy részt vegyenek a programokon és egyenek egy jót

De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk, idén kik nyerték meg a főzőversenyt.

6. lett a Lecsófaterok, 5. az M&M’s csapat, 4. a Szaporáék lecsodája, a bronzérmet a Lecsó veled nyerte el, ezüstérmes lett a Bárányok Hallgatnak, és a győzteseknek járó kupát ezúttal a L-csóka vihette haza. Különdíjban pedig a 21-24 csapata részesült.

Színpad az eredményhirdetés után

A közönséglecsót Tóth Peti irányításával a Kanyargó Ételbár főzte.

Mindenki a saját ízlésének, örökségének megfelelő lecsót főzött, így két egyforma nem volt, az tuti

A gyerekeknek volt ugrálóvár és nép játszótér is, de a programtámogató jeggyel még hajfonást is lehetett kérni.

A zsűri tagjai:

  • SZABÓ JÓZSEF elnök: dunakeszi önkormányzati képviselő, egyházügyi tanácsnok; első ízben tagja, sőt azonnal elnöke a zsűrinek
  • NAGYNÉ DR. SPIEGELHALTER RENÁTA alelnök: Dunakeszi város jegyzője; szintén első alkalommal kérték fel zsűrizésre
  • BÖŐR ZOLTÁN tag: 3x-os magyar bajnok, 2x-es Magyar Kupa-győztes és 2x-es Magyar Szuperkupa-győztes, 21-szeres válogatott labdarúgó dunakeszi lakos; második alkalommal tagja a zsűrinek
  • DR. GUBA ÁGNES tag: Dunakeszi alsói háziorvos immár 10 esztendeje; nem csak visszatérő zsűritagja, hanem támogatója is az ALcSÓfesztiválnak
A képen Szabó József, Kaszás Géza, Dr. Guba Ágnes és Kárpáti Zoltán kóstol
  • KÁRPÁTI ZOLTÁN tag: dunakeszi önkormányzati képviselő, határon túli kapcsolatokért felelős tanácsnok; szintén többször volt már zsűritag
  • KASZÁS GÉZA tag: színész, producer, műsorvezető; hazajár Alsóra a körzet alagi részéről, már több azon lecsófőzőversenyek száma, amelyen tagja vagy elnöke volt a zsűrinek, mint amelyeken nem
  • KOVÁCS BÉLA tag: a Kispest és a Ferencváros egykori válogatott, Magyar Kupa-győztes labdarúgója, a Szigethalom-United SC elnöke, időnként még aktív játékosa; második alkalommal tagja a zsűrinek
  • SZÉKELY NORBERT tag: a magyar női kosárlabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, klubedzőként magyar bajnok és kupagyőztes, alsói lakos; harmadik alkalommal tagja a zsűrinek
Előző cikkÓriásit küzdöttek az emberek és állatok kimenekítéséért Dunakeszin
Következő cikkMegvan az idei Szent Mihály-nap programja