Diákok és óvodások sora érkezett a héten kerékpárral, rollerrel vagy gyalog az iskolákba és óvodákba azért, hogy megmutassák: így is lehet. Dunakeszi a tavalyi sikeres esemény után idén is csatlakozik az Európai Mobilitási Hét programhoz, a hét lezárását pedig egy közös bringás reggelivel ünnepelték.

Több mint 300-an tekerték át ma reggel Dunakeszit.

“Az önkormányzat a programmal szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a folyamatos közlekedési fejlesztések mellett nagymértékben csökkenthetők a reggeli dugók a városban, ha autó helyett alternatív közlekedési eszközt választunk. Idén is pecsételő füzetet kaptak a gyerekek, hogy motiváljuk őket a bringázásra, rollerezésre, gyaloglásra.” – mondta Dióssi Csaba polgármester a Postnak.

Dióssi Csaba polgármester, Sipos Dávid alpolgármester és a VSD vezetése is részt vett a közös tekerésen

Azok, akiknek betelik a füzete, egy vadonat új bringát nyerhetnek. A sorsolás később lesz, hiszen ma még lehetett pecsétet gyűjteni az intézményekben.

A reggeli után arra is volt idő, hogy a pontgyűjtő füzetet bedobják a gyerekek, a nyeremény egy értékes, személyre szabott kerékpár lesz

Idén először csatlakoztak az óvodák is a mozgalomhoz, a kis ovisok pedig nagyon lelkesen érkeztek reggelente a cuki kerékpárjukkal.

Frissítővel és reggelivel várták a bringásokat a Katonadombon

Akik ma reggel eltekertek a Katonadombra a Hungast Vital Kft. jóvoltából egy finom reggelit, a Decathlontól frissítőt, az önkormányzattól pedig egy Dunakeszi Szeletemet kaptak ajándéka – na meg az élményt.

Előző cikkElhunyt Domoszlai Gábor
Következő cikkMég 20 cm a Duna tetőzéséig