Koncz Noémi műve nem először nyerte el a nézők szívét. Az idei Dunakeszi Nyári Tárlat képei közül a szakmai zsűri öt képet választott ki, ezekre szavazhattak a nézők. A nyertes képet az önkormányzat vásárolta meg. Az átadón az is kiderült, hogy hova fog kerülni a kép.

1998-ban rendezték meg az első Dunakeszi Nyári Tárlatot, amit azóta minden évben megtartanak. A tárlat során elhívják a városban élő és a városhoz köthető képzőművészeket, hogy mutassák meg magukat a közönség előtt. A dunakeszi alkotók minden képzőművészeti műfajban megmutatkozhatnak, legyen az festészet, szobrászat, grafika, textil, fotó, kisplasztika vagy valamilyen digitális művészet. Ez a legnagyobb léptékű kiállítás a városban, ahová 30-35 művész jelentkezik általában. Idén minden várakozást felülmúlt a jelentkezők száma, mivel 45 kiállító volt, közülük 8 új, akik az első alkalommal vettek részt. Az ő képeik közül Koncz Noémi alkotása lopta be magát leginkább a dunakesziek szívébe.

“2018-ban nagy vágyódás volt bennem, hogy elkészüljön az új otthonom, és ez ihlette ezt a képet is” – mesélte a Postnak Koncz Noémi. Azt is elárulta, hogy a toszkán vidékre is régóta vágyott – ez azonnal érződik, amint a képre nézünk.

Koncz Noémi és Dióssi Csaba polgármester

Dióssi Csaba polgármester úgy nyilatkozott, hogy nagyon tetszik neki a festmény. “Ahogy végignéztem a képeken, ez az alkotás rögtön kiugrott a többi közül, örülök, hogy ez a kép nyert az online szavazáson” – mondta a polgármester.

“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy pezsgő kulturális, művészeti élet van a városunkban, és ilyen szép és értékes alkotások születnek. A szakmai elismerés is nagyon fontos egy művész számára, de amikor a közönség újból és újból hangot ad annak, hogy mennyire tetszenek egy művész képei, az az igazán nagy elismerés” – egészítette ki a polgármester.

Koncz Noémi képét Csoma Attila és Dióssi Csaba adta át Imre Istvánnénak 2023-ban

Korábban is Noémi képét szavazták meg a nézők, az az alkotás akkor egy sorsoláson talált gazdára. Ez a mostani kép a polgármesteri hivatalba fog kerülni az ügyfélszolgálatra, hogy minél többen láthassák.

Előző cikkMinden, amit a gátakon áttörő Dunáról tudni kell
Következő cikkKörülnéztünk, hogyan árad a Duna a Dunakanyarban