Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében és a fővárosi autópálya szakaszokon már biztosan nem változik a Véda közúti intelligens kamerahálózat fix telepítésű kameráinak helyszíne.

Hol van szupertraffipax az országban?
Hol van szupertraffipax az országban?

Az ország közúthálózatán idén március 26-tól működik 160 áthelyezhető kamera, és hamarosan az ország egész területén befejeződik a fix telepítésűek elhelyezése is, ám ezeket még nem helyezték üzembe.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kamerák a sebességmérés mellett alkalmasak többek között forgalomszámlálásra, rendszámfelismerésre, a forgalomtorlódás felismerésére és a biztonsági öv használatára vonatkozó előírások ellenőrzésére. A rendszer, amelynek kiépítésére 14 milliárd forintot fordítottak, a közúti balesetek számának csökkentését hivatott elősegíteni.

Dunakeszi polgárai számára kiemelt jelentőségű ez az információ, mivel az egyik szupertraffipax az M2-es úton figyeli a forgalmat, az út jobb oldalán, a 17 + 981 km szelvénynél.

Ezen felül kamerákat telepítettek autósokat Budapesten az M1-es és M7-es autópálya közös kivezető szakaszán a 6-os kilométer közelében, az M3-as sztrádán a 4-es kilométerszelvénynél, az M5-ös autópályán pedig az első és a második kilométer között. További fix kamerák lesznek a többi között Fejér megyében Székesfehérvárnál, az M7-es autópálya 60. kilométerénél, Komárom-Esztergom megyében Tatabányán, az 1-es út 53. kilométerénél, valamint Nógrád megyében Salgótarjánban, a 2307-es út 3. kilométerénél – írja az MTI.

Forrás: MTI

Kép: Police.hu

 

 

 

Előző cikkNovember havi ügyeleti beosztás
Következő cikkFitten, egészségesen: Hogyan kezdjem? – A súlyzós edzésről (1. rész)