Az újpesti Pancserok csapata egytől egyig komoly emberekből áll. A rendőrök és polgárőrök alkotta csapatnak nagyon helyén van a humorérzéke, ami már a névválasztásból is látszik. A fiúk nem csak a rend éber őrei, de a fakanál is a kezükbe való, hiszen megint közönségdíjat főztek a Dunakeszi Alcsófesztiválon.
Miért Pancserok csapata?
A kollégáim ötlete volt a megnevezés, ami találó név, de azt tudni kell, hogy mögötte komoly főzési szaktudás rejlik.
Mitől más a lecsótok, mint a többi?
Mi vörösboros magyaros mézes lecsót készítünk. Ami azt jelenti, hogy amikor a hungarikumokat, úgy is, mint a füstölt szalonnát kipirítottuk, hozzáadjuk a hagymát, és leszedjük a fölösleges zsírt. Majd az egész megkapja a parasztkolbászt, és mézet vetetünk föl hagymával. A hagyma édessé válik, ami a paradicsom savanyúságával remekül fog dominálni. A főzési procedúra végén pedig hozzáadjuk az ételhez a vörösbort, összerottyantjuk, és kész is a lecsó.
Hogy ízlik a nagyérdeműnek a lecsótok?
2013-ban és 2014-ben is megkaptuk a közönségdíjat. Ez a legmegtisztelőbb visszajelzés a közönségtől.
Mindig ugyanaz a recept?
Ugyanez, de minden évben változtatunk valamit, hogy a közönségnek ne legyen unalmas. De csak minimálisan változtatunk, hogy az ízhatás remek maradjon.
Kik a csapattagok?
Mi egy baráti társaság vagyunk és kollégák is egyben. A csapat tagjai Murányi Sándor, Turzó János, Kátay János és a feleségem, Csősz Mária.