Három dunakeszi orvos ment nyugdíjba 2020 végén. Nekik köszönte meg a munkát a polgármester. A három szakember összesen csaknem 100 évig volt orvos a városunkban.

Tornyi András 2. számú felnőtt háziorvosi körzet háziorvosa nyugdíjba vonulása után Dr. Tóth Ilonának adt át a praxisát a Tábor utcai rendelőben. Tavaly november 30-án vonult vissza. Róla érdekesség, hogy 8 évig élt a Barátság úton, sok szomszédját hivatalból is ellátta. Azt mondja, szoros barátságok is kialakultak betegeivel. Van akikkel még a mai napig tartja a kapcsolatot, telefonon felhívják egymást.

2 gyermeke és 3 unokája van, a nyugdíjas években elsősorban unokázni szeretne, illetve kedvenc szabadidős tevékenységével foglalkozni: a horgászás.

Dr. Tirtl Anna a legidősebb a hármójuk közül, 1938-ban született Budapesten, 2012-ben az 50 éves jubileum alkalmából aranydiplomát vehetett át.

1994-ben az akkori nyugdíj törvény alapján 56 évesen nyugdíjazták. A sors keze volt, hogy ekkor egy szakmai rendezvényen meglátta Dunakeszi város egyik gyermekorvosi álláshirdetését, amelyre azonnal jelentkezett. Örömmel fogadták a megüresedett körzet ellátására, ő pedig szinte kihagyás nélkül tudta folytatni munkáját.

A sokéves kórházi tapasztalat óriási előnyt jelentett ebben a teljesen más munkakörben. Először Budáról járt ki minden nap, majd később családjával együtt Dunakeszire költöztek. Sok évig volt a Dunakeszi alagi óvoda orvos, átmenetileg a 2. számú bölcsöde orvosi teendőit is ellátta.

Nyugdíjazása után még 27 évig dolgozott Dunakeszi város alkalmazottjaként. Életkorát meghazudtolva a sok éves szakmai kihívások és változó követelmények sem voltak akadályok számára. Túl a 80-on, a koronavírus miatt, tudatosan köszönt el a praktizálástól.

Ercsey Katalin is 74 éves koráig szolgálta a dunakeszi betegeket. Gyerekkora óta orvos akart lenni. Döntésében közrejátszott édesanyja gyakori és igen súlyos betegeskedése is.

1976. júniusában kapott körzetet, és helyezkedett el mint körzeti gyermekorvos Dunakeszin. Megszakítás nélkül, 44 évig dolgozott a köz érdekében.

Az elmúlt évtizedek alatt számos gyerek életét mentette meg és hozta vissza az életbe újraélesztéssel, a mentők kiérkezéséig történő életben tartással, és nagyon sok  esetben saját autóval szállította kórházba a krízishelyzetben lévő pácienst.

Dióssi Csaba az miniünnepségen arról is beszélt, hogy a három orvos generációkat gyógyítottak Dunakeszin. Külön megköszönte, hogy mind a négy gyerekével Ertsey doktornő törődött.

Előző cikkAz önkormányzat átadta a dupla középiskola terveit
Következő cikkÚj teret kap Dunakeszi, megnyithatják a Szent Imre-templom előtti részt