Elismeréseket és emlékérmeket adtak át a 30 évvel ezelőtti első szabad ömkormányzati választás évfordulóján a városházán. Mindenki kapott emlékérmet, aki valaha önkormányzati képviselő volt és el tudott jönni az ünnepségre.
 1990 szeptember 30-án tartották a rendszerváltás utáni első szabad önkormányzati választások 1. fordulóját. Erre emlékezve tartottak ünnepséget a VOKE-ban. Dióssi Csaba polgármester köszöntőjében elmondta, hogy márciusban elmaradt a városi kitüntetések átadása, de ez az alkalom remek időpont a pótlásra. Kiemelte a képviselői munka fontosságát, hisz a választott képviselőkön keresztül valósul meg a város fejlődése.
Seltenreich József, aki 30 éve képviselő a városban szintén Dunakeszi fejlődéséről beszélt, kiemelve a legfontosabb mozzanataokat.
Tuzson Bence Dunakeszi országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy egy város csak akkor lehet erős, ha olyan emberek dolgoznak érte, akik testületként a város jövőjét szolgálják.
Az önkormányzatiság 30. évfordulójának alkalmából több mint 70 volt és jelenlegi képviselő kapott emléklapot és plakettet.
Átadták a városi kitüntetéseket is. Díszpolgár Bocsák Istvánné  lett, de elismersét vehetett át Tőzsér Judit óvodapedagógus, Majer Tamás a Radnóti Miklós gimnázium német nyelv tanára, Ádám Balázs rendőralezredes, Kundlya Zsófia VSD-edző, Dr. Molnár György Dunakeszi jegyzője, Kárpáti Imréné pedagógus és Dr. Bartus Vilmos háziorvos.