A nyolcéves múltra visszatekintő Mozdulj, Dunakeszi! programsorozaton 30 alkalommal összesen 5000 embert mozgattak meg. A programiroda által szervezett eseményen többnyire hölgyek vesznek részt, de egyre több férfi is csatlakozik az edzésekhez. Tűző nap, szomorkás idő, hívogató strand – semmi sem fogott ki a mozdulókon. Természetesen a Post munkatársa is ott volt az utolsó órán, hogy kifaggassa a résztvevőket: milyen volt számukra az idei szezon.

Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere maga is a mindennapi mozgás híve. Több edzésen is részt vett, ezúttal is ő köszöntötte a megjelenteket.

Dióssi Csaba külön köszönetet mondott a Mozdulj, Dunakeszi! edzőinek

“Dunakeszi a sportok városa! Az utánpótlás- és tömegsportot érezzük legfőbb feladatunknak. Városunkban egészen kicsi kortól a szeniorokig mindenkinek biztosítunk mozgási lehetőséget” – kezdett bele a polgármester.

“A feleségem azt mondta, hogy a Mozdulj, Dunakeszi! a legjobb programunk. Kétségtelen, hogy itt egy igazi közösségi élményben lehet része mindenkinek” – emelte ki Dióssi Csaba.

30 alkalommal töltötték meg a Katonadombot a mozdulók

A program nyolc éve töretlenül megy, a lelkesedés pedig csak egyre nő. A polgármester kézfelemeléssel kérdezte meg, ki az, aki 3, 5 vagy akár már 8 éve csatlakozott a közösséghez. Szép számmal akadtak olyanok, akik sok éve kitartanak, ha esik, ha fúj.

Dióssi Csaba külön megköszönte az edzőknek, hogy elfogadták az önkormányzat felkérését, névszerint Tokody Nikinek, Nagy Mártának, Solymosi Gabriellának, Kutasi Kelly-nek, Halmi Vikinek, Nagy Amarillának, Bánóczi Zsoltnak és a szeniorörömtánc vezetőjének, Radvánszki Editnek. Kérdésünkre elmondta, hogy az biztos, hogy ha rajta múlik, nem is kérdés: jövőre is lesz Mozdulj, Dunakeszi!

Az ingyenes szabatéri edzést nyolcadik éve biztosítja az önkormányzat

A résztvevőket is megkérdeztük, hogy nekik hogyan tetszett az idei szezon. A meghívott edzők közül Béres Alexandra vitte a prímet, a helyi edzők között pedig mindenkinek kialakult a lelkes közönsége. A legbüszkébbek pedig arra voltak, hogy a hőségben is lenyomták az edzéseket.

A nyár közepén kulacsot, most pedig törölközőt kaptak ajándékba a résztvevők.

Kulacsosztás

“Nagyon jó volt most is, mindig fantasztikus csapat gyűlik össze. Merem azt mondani, hogy évről évre egyre többen vannak. A dunakesziek életének már biztos része lett a Mozdulj, ami fantasztikus élmény” – mondta Nagy Amarilla edző a Postnak, aki kezdetektől az edzői csapat része.

Bánóczi Zsolt és Nagy Amarilla tart közös edzést a záróeseményen

“Marha jó, hogy van ez a rendezvény”

Szilvia azt mondta, hogy az edzések 70 százalékán kint volt, és a második évtől része a törzsközönségnek. Bánóczi Zsolt feleségébe is belebotlottunk, aki résztvevőként tolja végig az edzéseket.

Andrea évek óta jár, viszont idén kicsit kevesebb alkalomra jutott el, mint szerette volna, “de marha jó, hogy van ez a rendezvény, jövőre tuti többet jövök” – mondta őszintén Andrea.

Mi csak gratulálni tudunk mindenkinek, aki részt vett az eseménysorozaton!

Előző cikkMesés virágok a Keszi sétányon
Következő cikkNa erre nem számítottak…, vagy mégis?