Különös módon segít egy rászoruló családon egy dunakeszi óvodában dolgozó pedagógiai asszisztens, és a hozzá csatlakozott kézművesek. Internetes aukciókat indítanak, melynek teljes bevétele egy családhoz kerül. Minden évben mást választanak ki a családsegítő központ segítségével. A közvetlen segítségen túl céljuk, az emberekbe való hit újjáélesztése.
Az ötletgazda, Szénási Adrienn férjével, és lányukkal, Zsannával
A tavalyi akciójuk nagy sikernek örvendett, a termékeiket 84.700 Ft értékben vásárolták meg az emberek, de emellett több helyről érkeztek tartós élelmiszer csomagok, játékok, ruhák, vegyi áruk, és még karácsonyfát is kapott a család. A befolyt összegből még karácsony előtt elmentek egy “nagybevásárlásra”. Az édesanyával és gyerekeivel közösen 55.715 forintot költöttek, a maradék pénzt  pedig odaadták nekik.
Célunkat, miszerint a karácsonyukat szerettük volna boldogabbá tenni, szerintem maximálisan elértük
– mondta el az idei akciójuk közben (december 16-ig tud licitálni a Facebookon) a Postnak Szénási Adrienn. Mind a 4 gyermeknek ott volt a karácsonyfa alatt a régóta vágyott játék, ajándék, illetve több hétre/hónapra való élelmiszer, tisztítószer gyűlt össze – emlékszik vissza a szociális munkás szakon végzett angyali szervező.
Az idei kínálat egyik darabja
Az idei család kiválasztásánál is a családsegítő szolgálat segítségére támaszkodtak. Különösen nehéz helyzetbe jutott családról van szó. A családfő nemrég agyvérzést kapott, de már jobban van, azonban dolgozni még nem tud. Az édesanyát a múlt héten műtötték, így az ő jövedelme is átmenetileg kiesik a családi költségvetésből. Két csodálatos, de speciális nevelést igénylő fiú gyermekük van, akiket nagy boldogságban nevelnek.
Az eredeti célunkon túl igazán érdemi segítség szerintem a család 300.000 forintos kölcsönének a visszafizetése lenne.
A licitek összege jelenleg 90.000 Ft körül jár, remélik, hogy ez az összeg még emelkedni fog. A licitáláson túl tartós élelmiszerrel, tisztító-, tisztálkodási szerekkel is lehet segíteni a családot nehéz helyzetükben.
Előző cikkBaleset az M0-on Fótnál
Következő cikkAz önzetlen segítés lényege