A magyar versenyzők három aranyérmet szereztek a szombati döntőkben a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon. Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta kislánya tavalyi születése után parádésan tért vissza a vb-mezőnybe, előbb 500 méter egyesben, majd egy órával később Kárász Annával 500 méter párosban utasította maga mögé a riválisokat. A Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó is nagyszerűen teljesített, 200 méteren győzött, ezzel megvédte címét.

A gyõztes Kozák Danuta a célban a nõi kajak egyesek 500 méteres versenyében a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 25-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Duankeszi érdekeltsége is volt a mai napnak Portugáliában. A kajak-2 200 méteren címvédésért szállt vízre a magyar női egység Hagymási Réka és Szabó Ágnes. Az MTI tudósítása szerint Hagymásiék jól versenyeztek, de ezúttal ez kevés volt ahhoz, hogy dobogóra állhassanak, szoros befutó végén negyedikek lettek. A célfotó csak a 4-5. helyről döntött, a közvetítést nézve nem volt esély az éremre.

Remélhetőleg holnap 200 méteren Lucz Dóráért szoríthatunk majd a döntőben. Ez a szombat délutáni futamokon dől majd el.

 

Előző cikkA tűz mellett a vízzel is meggyűlt a bajuk a dunakeszieknek
Következő cikkVolt, akik jól mulattak