A juharszirupban pácolt szarvasfilé paszternákfelfújttal, zöld spárgával, paprika és borsópürével – ez volt a főfogás az április 25-26-27-én a sárvári Spirit Hotelben rendezett egészségturisztikai bemutatónak, amelyen be cseh, lengyel, szlovák és magyar újságírók vettek részt. A cél, a térség minőségi turizmusának a bemutatása volt.

Három napon keresztül próbálhatták ki a V4 országok újságírói Sárváron, hogy mit jelent a minőségi egészségturizmus. Ennek lényege, hogy a kényelmes és komfortos szobák mellett olyan szolgáltatásokat is nyújtanak helyben, amelyekért egy nagyobb városban hosszan kell autózni. Gyógyfürdő, sportolási lehetőségek, különleges szépészeti szolgáltatások és látványos, de mégis könnyen emészthető ételek.

A sárvári ötcsillagos Spirit Hotel évek óta egymás után nyeri a díjakat, hol a legjobb magyar wellness szállodának, hol az első számú tematikus hotelnek választják meg. Ősszel már harmadszor ítélték oda neki a rangos Seven Stars Luxury Hospitality and Lifestyle Awards díját, a Signum Virtutis-t. A világ vendéglátói, szállodaipari, utazási és szolgáltatói szektorainak legkiemelkedőbb luxusmárkáit és szolgáltatásait értékelő nemzetközi díj zsűrije ismét két kategóriában – Hotel&Resorts és Spa – minősítette a legjobbnak a Spiritet.

A 271 szobás Spiritben elérhetőek a legmodernebb eszközökkel támogatott állapotfelmérések és a vendégeknek lehetőségük van részt venni a mySPIRIT skincare luxus biokozmetikumok felhasználásával végzett, személyre szabott kezeléseken is.

A háromnapos tanulmányút alatt a szálloda saját séfje, Borda Attila mesterszakács, aki már több érmet is elhozott már nemzetközi gasztroversenyekről, készítette a záróest főmenüjét, amelynek csúcspontja a juharszirupban pácolt szarvasfilé paszternákfelfújttal, zöld spárgával, paprika és borsópürével nevű ételvarázslat volt.

Előző cikkKimaradó vonatok a következő hétvégéken
Következő cikkÚj burkolatot kaphat a Hunyadi utca és a Határ út