Megvan az építési engedélye és a kivitelezési terve is az új bölcsődének. A közbeszerzési eljárás januárban zárulhat. Ha minden jól megy, 2018 végére épülhet meg az új intézmény. Közben az önkormányzat javaslatot kér az emberektől az új intézmények, bölcsőde, óvoda nevére.

Fotónk illusztráció

Szeretnénk, ha már az építkezés kezdetekor nevet tudnánk adni az intézményeknek – írja honlapján az önkormányzat. A jogszabályoknak és a szokásoknak szerint a végső döntést az új intézményben dolgozók és a szülők hozzák majd meg, de ők szívesen választanának a beérkező javaslatok közül. Mivel két külön intézményről van szó, ezért külön-külön várják az óvodára és a bölcsődére név ötleteiket a programiroda@dunakeszi.hu e-mail címre. A bölcsőde közbeszerzési eljárása várhatóan január 31-én zárul le, így terve szerint kora tavasszal, a jó idő beköszöntével megkezdődhetnek az építési munkálatok. Úgy tudjuk, hogy 2018 december 31-re kellene elkészülnie az új intézménynek. Az óvodára ennél többet kell várni, ott 2019 vége a tervezett határidő.

A 730 millió nagy pénz, de ezt még májusban nyerte el az önkormányzat. Úgy tűnik, hogy az elmúlt hónapok drágulása miatt néhány kényelmi, esztétikai tételt el kell hagyni az építkezések költségvetéséből. Állítólag emiatt ült össze a múlt héten a közgyűlés.

Mindenesetre ez az a sok százmilliós támogatás, amely politikai vihart kavart a két héttel ezelőtti dunakeszi közgyűlésben. Radnóti Henrik hiányzásos ügyét ürügyként felhasználó, és fideszes képviselőket politikai határozatban elítélni akaró jobbikos Varga Zoltán Péterről derült ki, hogy a Pest megyei közgyűlésben nem szavazott a Dunakeszi számára kedvező döntésről. Mindez azért érdekes, mert tavaly ősszel még azt írta ki Facebook-oldalára első dunakeszi képviselő-testületi üléséről: “Jó szívvel támogattam többek között az alagligeti óvoda és bölcsőde mielőbbi megépítéséhez szükséges államigazgatási eljárás következő lépését”.

Előző cikkMegnyílt a jégpálya és a vásár
Következő cikkMa még hatalmas dugó volt az M3-as kivezető szakászan