2019-ben borult fel egy tűzoltótautó Vácon. Egy bemutatón vettek részt. Az akkori sofőr szerint egy operatőr zavarta meg. Állítása szerint a katonai ügyészség bíróság elé akarja állítani.

Balesettel végződött a katasztrófavédelem bemutatója Vácon, a Duna-parton, a József Attila sétánynál lévő parkolóban történt 2019-ben. Több száz diák volt jelen. Az Európai Mobilitási Hét alkalmából megrendezett szimulációs helyzet szerint a váci Duna-parti nagyparkolóban egy égő autót jöttek volna eloltani a tűzoltók, a fecskendős jármű azonban váratlanul az oldalára borult. A balesetben három tűzoltó sérült meg.

A felborult tűzoltóautó sofőrje, Gredely György ma azt mondta a Blikknek, hogy a baleset pillanatait soha nem fogja elfelejteni. “Teljes nyugalommal készültünk a bemutatóra, előtte mindent jól begyakoroltunk, átbeszéltünk. Amikor eljött az idő, elindultam a kocsival, de hirtelen egy operatőr ugrott elém a semmiből. Azért, hogy ne üssem el, gyors manőverezésbe kellett kezdenem a vészesen megdőlő több tonnás járművel. Szerencsére még ekkor sem ijedtem meg vagy estem pánikba, tettem, amire tanítottak, így elkerültük a tragédiát.”

Maradandó sérülést senki nem szenvedett. Neki azonban a történtek hatására fel kellett adnia az akkori állását és most állítása szerint a katonai ügyészség közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsította meg holott nem tartja magát bűnosnek.

Előző cikkÍgy terelik el a forgalmat a Fóti útról a hatalmas gödör miatt
Következő cikkÚjra fogad a Nyugati, de a nyitás nem sikerült tökéletesre