Dobos Judit és Dobos Péter, egy Dunakeszin élő transzplantált házaspár egy arany-, öt ezüst- és egy bronzéremmel tért haza a Szervátültetettek Világjátékáról – írja a Magyar Szervátültetettek Szövetsége.

Dobos Péter egy aranyérmet és két ezüstérmet, felesége Dobos Judit  két ezüstérem mellett egy bronzérmet nyert a versenyen. A Magyar Szervátültetettek Szövetségének tájékoztatása szerint Dobos Judit első veseátültetése 1991-ben volt, a versenyszerű teniszezést csak bő 10 év múlva kezdte el. Férje, Dobos Péter eleinte csak elkísérte az edzésekre, majd ő is elkezdett sportolni.

Néhány éve mindketten szinte egyszerre betegedtek meg. Juditnak új vesére volt szüksége, Péternek pedig csak a csontvelő-átültetés menthette meg az életét. Mindketten 2015-ben kezdhettek ismét új életet. Azóta ismét együtt sportolnak: teniszeznek és dartsoznak, a Szervátültetettek Világjátéka volt az első olyan nemzetközi verseny, ahol együtt léphettek pályára.

Az első versenynapon az egyéni darts versenyen Dobos Péter aranyérmet, ezzel korosztályos világbajnoki címet nyert, felesége, Judit ezüstérmes pedig lett.  Ezután a tripla mix csapattal a dobogó második fokára állhattak. A teniszpályán vegyes párosuk a legjobb nyolc közé került. Más párokkal eredményesebbek voltak, a férfi párosok versenyén Péter, a női párosok versenyén Judit ezüstérmes lett.

 

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világjátékán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

Előző cikkLucz Dóra ismét hatalmasat alkotott
Következő cikkFélpályás lezárás lesz a felüljárón