13 év fegyházat kértek arra a jelenleg is letartóztatásban lévő férfire, aki az év elején megölte barátnőjének lányát. Az ügyészség ajánlata akkor áll, ha az előkészítő ülésen mindent bevall, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Ahogy az elsők között a Post is beszámolt januárban kétszer megszúrta, majd az utcán a fölre rogyó asszony fejét egy téglával is megütötte Fóton egy idős férfi.

 A férfi először a lakásban szúrta meg az áldozatát, aki az utcára menekült, de itt újabb szúrás érte. A rendőrség szerint később egy féltéglával fejbe is verte az akkor már nagy valószínűséggel élettelen nőt.

A Postnak egy közvetett szemtanú leírta az esetet. Úgy fogalmazott, hogy az idős férfi egyszerűen odasétált az utcán összeeső nőhöz, mintha csak egy érdeklődő lenne, majd többször megszúrta a már vérző asszonyt, miközben mások az áldozaton próbáltak még segíteni. 

A férfi Svájcból kapott nyugdíjat, ezt vette fel rendszeresen a nem hivatalos élettársának a lánya, majd ezt az asszonynak adta. Ezen vesztek össze azon a januári napon és ezek után történt a szörnyű gyilkosság.

Az ügyészség ajánlata azt jelenti, hogy a most 87 éves férfi százéves korában jöhetne csak ki a börtönből, amennyiben megéli a letöltendő fegyházbüntetésének a végét.

Az ügyészség arról is ír, hogy a férfi beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban, a tettét pedig azzal magyarázta, hogy az élettársa lánya szerinte lopta a számláján lévő pénzét.

Címlapfotó: MTI/Mihádák Zoltán

Előző cikkHa csak magában bízik, akkor legyen szavazatszámláló 2022-ben
Következő cikkHatalmas ütközés az M3-as végpontján, a Kacsóh Pongrác úti felüljárón