Lezárta a nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a januári kegyetlen fóti gyilkosság ügyében. Akkor egy 51 éves nőt késeltek halálra.

Mint arról elsőként beszámoltunk, 2021. január 8-án egy 86 éves férfi megölt egy 51 éves nőt a nyílt utcán. A férfi az élettársa lányára támadt rá még a lakásban. Pénzen vesztek össze, pontosabban azon, hogy a férfi svájci nyugdíjának mi lehetett a sorsa.

A 86 éves férfi végig üldözte a lépcsőházban a nőt, majd az utcára is utána ment, ahol újra beledöfte kését a földre rogyott áldozatába, majd miután a penge az áldozatában maradt, felkapott egy fél téglát, többször lesújtott az asszony fejére – részletezi az esetet a rendőrség.

A hangos veszekedéshez a szomszédok hívták a rendőrséget. A férfi az elfogása után vélt sérelmeire hivatkozott, mondván a nő meglopta őt. A Svájcból utalt nyugdíjat ugyanis rendszeresen az 51 éves nő vette fel és a kb. 300 ezer forintot az édesanyjának adta. A januári vita közben felkapott egy kést, és többször megszúrta a szerencsétlen áldozatát

Az igazságügyi orvosszakértő 5 szúrás nyomát fedezte fel az áldozat testén. Kettőt a nyakán, hármat a mellkasán, de rögzítettek számos, az áldozat védekezésekor a kezén keletkezett sérülést is. A kést egyébként eldobva találták meg.

Akkor arról is írtunk, hogy a támadó felhívta testvérét, hogy elbúcsúzzon tőle. Legalábbis erről mesélt élettársa, aki hallotta a 86 éves férfi utolsó telefonhívását, amelyet 77 éves testvérével folytatott. Állítólag azt mondta: megyek a börtönbe, ott fogok megdögleni.

Soha többet nem akarom látni Istvánt, miután megölte Erikát! A börtönben sem fogom meglátogatni, és remélem, hogy élete végéig nem engedik ki onnan – ezt mondta a Borsnak a 86 éves fóti gyilkos élettársa.

Arról is beszélt a bulvárlapnak, hogy a 8 évig tartó élettársi kapcsolatuk nem volt bejegyezve, így nem kell ez ügyben intézkednie.

Az azóta is letartóztatásban lévő Sz. István ellen az emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Előző cikkZseniálisan fosztott ki egy kriptovaluta-tőzsdét egy dunakeszi fiatalember, nyomoznak ellene
Következő cikkAmikor a cikket olvassa, már beoltathatja magát regisztráció nélkül